Bulevardul Uverturii, blocat în fiecare dimineață

Stau undeva în fundul cartierului Militari, chiar la intrarea în Roșu.

Primăvara, vara, toamna merg cu bicicleta la serviciu. Când este frig mă deplasez cu mașina până la metrou, stația Păcii, care este situată la aproximativ 2,5 km distanță față de casă. Când ninge merg cu autobuzul 178. Îl iau de pe Uverturii, colț cu Apusului.

Bulevardul Uverturii, începând de la intersecția cu strada Dreptății, sensul de mers spre Virtuții, este crimă și pedeapsă. Șoferii care circulă pe strada asta sunt masochiști. Cred că îi dă răbdarea afară din casă, altfel nu îmi explic. Poate lucrează în mașină, pana mea, nu știu cum pot să stea câte o jumătate de oră în trafic aiurea, de luni până vineri.

Cam de 3 ani știu situația de pe bulevardul ăsta și în perioada asta nu s-a făcut nimic pentru o îmbunătățire a traficului în zonă.

Care este situația?

Traficul se blochează la Intersecția Uverturii cu Șoseaua Virtuții, la intrare în Pasajul Lujerului. Cei care locuiesc între Bulevardul Uverturii și Lacul Morii și vor să ajungă în zona Crângași – Grozăvești trebuie să intre pe Bulevardul Uverturii. Sî zicem că în perimetrul ăsta dintre Uverturii și Lacul Morii sunt peste 2000 de mașini. Din totalul ăsta de mașini să presupunem că 100 pleacă spre zona Crângași-Grozăvești la 7.30. La aceste mașini se mai adaugă cele care intră în București prin Chiajna.

Circulația în perimetrul intersecției este îngreunată și de cei care vin dinspre Bulevardul Iuliu Maniu (Cora Militari), paralel cu Pasajul Lujerului.

Rezultă o aglomerație caracteristică Bucureștiului.2014-12-02 12_30_27-Uverturii - Google Maps

Cum se poate îmbunătăți?

Metoda cea mai la îndemână

Dacă se dorește fluidizarea traficului în zonă cred că ar trebui aplicate amenzi celor care vin de pe Virtuții-Ciurel și întorc pe linia de tramvai. I-am văzut pe unii care întorceau pe interzis, chiar dacă era polițistul în intersecție. Iar a doua măsură ar fi interzicerea parcării mașinilor pe acest sens de mers. Astfel ar fi 2 benzi pe sens, iar cu 50 de metri înainte de intersecție cei care fac dreapta spre Lujerului să se poată încadra.

Metoda mai costisitoare

Crearea unei alternative pentru cei care locuiesc între Bulevardul Uverturii și Lacul Morii, prin realizarea unei căi de acces pe Șoseaua Virtuții, undeva între reprezentanța Ford și stația LukOil.

2014-12-02 11_26_49-Uverturii - Google Maps

 

În momentul de față, atunci când merg cu mașina, ocolesc toată nebunia de le Uverturii, prin spate pe la reprezentanța Ford, pe lângă Biserica Evanghelică și ajung chiar la Podul Ciurel.

Poate că există și alte idei, mai bune, dar ideile de mai sus le am fără a face un studiu aprofundat.

Comentarii (2)

  1. Cristina Radutoiu

    4 februarie 2015
  2. DragosU

    5 februarie 2015

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.