5 sfaturi pentru achizitionarea bicicletei perfecte

bicicleta 2013-07-20 10.52.13A venit primăvara, momentul ideal de a cumpăra o bicicletă pentru a face mișcare. Pentru că doar în România sunt oameni care merg prin oraș cu biciclete de munte, am să vă ofer 5 sfaturi pentru a achiziționa o bicicleta perfectă.

1. Scopul. Trebuie să va gândiți pentru ce vă cumpărați o bicicletă. Pentru a merge în oraș, la munte sau în parc. Dacă mergeți în oraș în proporție covârșitoare și la multe de 2-3 ori pe an trebuie să vă achiziționați o bicicletă din categoria citybike sau dacă nu vă deranjează roțile foarte mici, o bicicletă pliabilă. Dacă mergeți mai des la munte, dar și în oraș vă puteți cumpăra o bicicletă  trekking (cross). Pentru un mers mai ușor în oraș recomandăm cauciucuri mai subțiri. Pentru potecile nu foarte denivelate de munte avem nevoie de niște cauciucuri adecvate. Aici aveți 2 opțiuni: să vă cumpărați cauciucuri separate și să le schimbați mereu când mergeți la munte sau să cumpărați roți separate cu cauciucuri de cross. Mai avantajos este cu roți separate pentru că le puteți schimba singuri foarte repede. În cazul în care mergeți mai mult sau mereu pe teren accidentat este esențial sa cumpărați o bicicleta  mountain bike.

2. Prețul. Bicicleta este un bun cu mare căutare printre hoți. Dacă vreți să o legați de garduri și să nu aveți mare stres, atunci cumpărați-vă o biclă la mâna a doua, de firmă (sunt foarte bune și se găsesc între 500-1000 lei). Daca mergeți des, nu cumpărați biciclete foarte ieftine de la oferte. Cu bicicletele ieftine  riscați să nu vă mai placă mersul pe bicicletă, pentru că diferența între o bicicletă ieftină și una făcută pentru mers zilnic este imensă. Dacă achiziționați o bicicletă nouă sub 800- 1000 de lei nu găsiți ceva cât de cât bun. Cam la 1500 – 1800 se găsesc biciclete foarte bune din orice categorie. Cele care trec de mii de euro sunt pentru profesioniști, pentru că nici cele de 1500 lei nu sunt deloc rele. La mana a II-a găsiți super biciclete, la prețuri de aproximativ 700 lei și din proprie experiență vă spun că merită mai bine. Bicicletele nu sunt ca mașinile, se pot regla destul de ușor de cineva priceput și dacă ne gândim mai bine un schimbător foarte bun este 100-200 lei, deci nu avem de ce să ne facem griji.

3. Greutatea. Dacă trebuie să urcați multe scări trebuie să fiți atenți la greutatea bicicletei pe care o cumpărați. Bicicletele de oraș sunt mai grele (portbagaj+apărători), iar semi-cursierele au în jur de 10 kg.

4. Accesorii. După ce ați cumpărat bicicleta trebuie să vă luați și o cască/un set de scule/pompa. În cazul căștilor nu trebuie să luați lucruri ieftine!

5. Magazine. Dacă sunteți în căutarea unei biciclete serioase nu trebuie să o căutați în hypermarket-uri. Mergeți în magazinele specializate de biciclete!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.