De ce n-o sa mai calc pe stadionul Giulesti?

Vineri am fost la meciul Romania-Bosnia, disputat pe stadionul Giulești. Meciul începea la ora 21.00, așa că la ora 20:15 eram în fața stadionului. Inițial am crezut că mă voi plictisi până la începerea meciului, dar nu am avut parte de plictiseală.

Ne-am pus frumos la coada pentru a intra pe stadion, respectiv tribuna a 2-a. Coada nu era exagerat de mare, dar cu toate astea am pierdut începutul meciului, și implicit imnul României. Mi se pare esențial pentru un român care merge la meciurile echipei naționale să prindă momentul în care se cântă imnul.

Am așteptat o oră ca să intrăm  pe un stadion de 15 mii de locuri. În timpul ăsta s-au consumat îmbrânceli, fluierături, huiduieli și morți la adresa lui Sandu, care până la urmă era organizatorul meciului. Am trecut prin 3 filtre ale jandarmilor și a celor de la BGS, care în final s-au dovedit a fi bătuți în cap și buni să dea doar cu pulanul. De ce spun asta? Ei controlau doar bărbații, chiar descălțându-i, iar femeile treceau necontrolate, nepipăite, cu gențile neverificate.

Culmea este că pe stadionul Giulești accesul pentru peluza dinspre fostul teatru și pentru tribuna a 2-a se face prin același loc. Din fericire la meciul ăsta peluza cu pricina a fost închisă, pentru că altfel nu știu ce se întâmpla, intram pe stadion la pauză.

Totul a culminat cu finalul meciului când în loc să ne lase să ieșim pe unde am intrat, ne-au pus să ieșim printr-un loc îngust, neluminat, plin de bălți și de nămoale. Gândiți-vă că la tribuna asta au intrat cel puțin 5 mii de oameni. Mai aveau puțin și ne puneau să părăsim stadionul printre șinele de tren…

Nu am înțeles comportamentul ăsta al organizatorilor. Dacă am impresia că la stadion vin doar huligani și persoane rău famate să spună, ca să stau acasă.

Merg pe stadioane de mic, dar așa bătaie de joc parcă n-am văzut ever și am să-ncerc să evit astfel de momente. Sper ca pe noul stadion 23 August organizatorii să aibă o altă abordare și să înțeleagă că nu toți cei care vin la meciuri au intenția de a da foc stadionului.

Comentarii (3)

  1. vasiauvi

    7 iunie 2011
  2. Fllorea

    11 iulie 2011
  3. tykryt

    11 iulie 2011

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.