Am vopsit gardul de lemn. Nu este muncă ușoară!

M-am apucat să vopsesc gardul de la curte. Gardul de lemn a fost vopsit de constructor cu ulei ars de motor și bineînțeles că scândurile nu erau foarte bine uscate, în unele locuri a sărit vopseaua. Am zis să fac o treabă serioasă și să nu mă grăbesc, gen să folosesc pistolul în detrimentul pensulei.

Care au fost pașii?

Alegerea vopselei

Am ales vopsea Savana 3 în 1. Conține grund, baiț și lac. Este special pentru lemn. Am dat 2 straturi și sunt foarte mulțumit. Cei de la Savana spun că este necesar un strat. Posibil, dacă lemnul este foarte bine uscat.

Pregătirea gardului

Înainte să mă apuc să dau cu vopsea am șlefuit gardul cu un șlefuitor special de la Makita (video aici). După șlefuire am spălat gardul de mizerii, resturi.

Greșeală

Am făcut și o greșeală. Pe o porțiune am udat au aparatul cu presiune și mi-a stricat puțin câteva scânduri, în sensul că jetul de apă a fost prea puternic și a afectat structura lemnului. Dacă îmi băteam puțin capul și țineam jetul într-o zonă puteam tăia lemnul (hahaha).

Primul strat

La primul strat a intrat multă vopsea. Am folosit pensula în detrimentul pistolului. Cred că am făcut alegerea cea bună.

Sunt pe principiul că treburile trainice, de lungă durată, se fac cu multă sudoare.

Am 72 de metri de gard pe care i-am făcut cu pensula. Sper ca să mă țină câțiva ani buni această vopsea. De ce nu mai mult de 10 ani?

Al doilea strat se dă mult mai ușor și intră mai puțină vopsea, aproximativ jumătate din cantitatea pe care am aplicat-o la primul strat.

Al doilea strat de vopsea

Pe anumite scânduri mai degradate am aplicat și al treilea strat.

Later edit: După 2 ani de la aplicarea vopselei gardul arată foarte bine, este ca atunci cand l-am vopsit. Sunt anumite scânduri de pe care s-a dus puțin vopseaua, dar cred că este din cauza curenților și a modului cum bate ploaia pe ele.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.