Cum sa alegi vermorelul / pulverizatorul?

Am avut mereu probleme cu vermorelul/pulverizatorul manual. Defectarea parțială a ultimului vermorel m-a determinat să fac pasul către următoarea clasă – pulverizatorul electric.

Trebuie să știți că sunt 3 clase de pulverizatoare:

  • vermorel manual
  • pulverizator electric
  • atomizator

Până acum am testat vermorelul manual și pulverizatorul electric. Diferența dintre cele două este de la cer la pământ. Pulverizatorul electric find net superior celui manual. În primul rând cu cel electric câștigi timp, îți termini treaba mult mai repede, deoarece presiunea se crează imediat, fiind electric, are o autonomie a bateriei de la 3 h în sus.

Ce fel de pulverizator să alegeți?

Trebuie să faceți o analiză și să vă gândiți:

  • de câte ori îl folosiți (într-un an).
  • pe ce suprafață vreți să-l utilizați.
  • dacă se merită investiția.

Dacă aveți vermorel pe care îl folosiți rar trebuie să aveți grijă după fiecare folosire, să îndepărtați impuritățile care se pot depune pe plastice și îl pot bloca. Nici oțetul nu-l mai desfundă!

Nu am testat atomizorul dar îmi dau seama că este cu o clasă peste peste pulverizatorul electric și le este util celor care au livezi cu pomi fructiferi.

Dar eu am 12 pomi, mai stropesc trandafirii, iarba din gazon și tomatele din gradină. Deci pulverizatorul electric îmi este arhisuficient.

Acum am un pulverizator electric de la Ruris.

Până acum am avut doar vermorele manuale. Pe acesta l-am returnat pentru că nu făcea presiunea optimă. Iar acesta mi s-a blocat. Am stat o oră să stropesc 6 trandafiri.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.