Alegerea scarificatorului pentru gazon

În cadrul ecosistemului mentenanței gazonului, scarificatorul este esențial. Dacă vrei să ai un gazon curat, atunci acesta trebuie scarificat periodic. În acest articol vreau să vă faceți o idee despre cum sa alegeti cel mai bun scarificator pentru gazon.

Vrei sa cumperi scarificator si nu stii ce sa alegi?

Iată câteva idei simple după care ar trebui să te orientezi.

Există doua tipuri de scarificatoare: cu arbore sârmă și cu arbore normal cu lame de oțel.

Cand îl vei folosi?

Scarificatorul cu arborele sârmă poate fi folosit pe tot parcursul anului, inclusiv vara. Scarificatorul cu arbore normal nu poate fi folosit în lunile iulie și august, când este foarte cald, deoarece ar reprezenta un stres în plus pentru iarbă.

În cazul în care vă gândiți că nu o să-l folosiți în lunile iulie și august eu va spun ca s-ar putea sa fie nevoie, daca gazonul se strică pe alocuri trebuie să scarificați.

Scarificatorul cu arbore normal este genul de scarificator care zgârie pământul permițând ca sămanța să intre mai bine în sol, deci poate fi filosit cu brio înainte de o reînsamantare.

Recomandare scarificator

Eu dețin un scarificator cu arbore normal dar ulterior am realizat ca mi-ar fi util unul cu arbore sarma.

Alegerea scarificatorului pentu gazon pe combustibil sau electric?

Aici depinde de suprafața de gazon pe care o aveți la dispoziție. Dacă suprafața este mai mică de 200 mp și considerați că vă descurcați cu unul electric, este ideal, daca aveți o suprafață ocupată de gazon mai mare de 300 mp trebuie să luați ca opțiune un scarificator pe combustibil fosil.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.