De ce s-ar muta cineva în Militari Residence?

Cam o dată pe săptămână trec prin Militari Residence, cartierul ridicat în ultimii ani în spatele Auchan-ului din Militari. Acum câțiva ani, când au apărut primele blocuri, cartierul mi se părea ok. Erau niște blocuri noi, construite într-o zonă aerisită, aproape de un mare centru comercial, grădiniță la doi pași de casă, totul la unul dintre cele mai mici prețuri pe mp din București/localități limitrofe.

Apartamentele s-au vândut ca pâinea caldă, iar dezvoltatorul a intrat într-o frenezie a ridicării de noi blocuri. Astfel, s-a ajuns astăzi la situația în care poți să numeri firmiturile de pe masa vecinului din blocul de vis-a-vis. La orice oră din zi și noapte, drumul de acces în cartier este aglomerat, lucru cât se poate de normal dacă ținem cont de faptul că 10 000 oameni pleacă și se întorc acasă pe un drum cu o singură bandă pe sens. Mai mult, când mergi pe acolo, te simți ca-n Bagdad, drumul pare a fi bombardat.

Pe lângă blocurile recent construite trec niște stâlpi de înaltă tensiune, o super priveliște pentru cei care mai stau la o cafea/țigară/orice pe balcon. Am intrat de curiozitate pe site-ul celor de la Militari Residence și am văzut apartamente de 3 camere la 60 mp și 2 camere la 43 mp. Sunt suprafețe foarte mici pentru standardele actuale, eu am stat la o garsonieră mai mare decât apartamentul lor de 2 camere. Degeaba ai centru spa-wellness și piscină lângă bloc, dacă pe sub geam îți trece stâlpul de înaltă tensiune și drumul către casă este horror.

Cei care și-au cumpărat apartamente aici de la bun-început, când era chiar ok, nu cred că sunt foarte încântați de evoluția lucrurilor și de praful suportat atâția ani. În schimb, cei care se mută acum, știu măcar în ce se bagă și nu se vor trezi cu prea multe surprize neplăcute pe viitor, că se cam termină terenul și nu va fi loc mult de noi blocuri.

Mi se pare interesant modul cum a construit dezvoltatorul primele blocuri. Se spune că terenurile au fost cumpărate oferindu-le proprietarilor câte un etaj din viitorul bloc, acestora din urmă le-a convenit târgul și așa s-a ajuns ca dezvoltatorul să construiască zeci de blocuri. S-ar construi mai multe, dar îi încurcă liniile de înaltă tensiune.
În poze sunt primele blocuri, acum numărul blocurilor s-a dublat:
Militari-Residence-1

Militari-Residence-2jpg

Militari-Residence-2

Foto www.skyscrapercity.com

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ultimele comentarii
  1. Gigi
  2. bogdan

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.