Cine a pus cortul în drum, ăla a fost om nebun!

Dintre toate popoarele care ne-au cotropit, turcii ne-au marcat cel mai mult. Am preluat de la ei cât am putut și, în continuare, nu putem să renunțăm la obiceiuri vechi de sute de ani.

Talciocurile sau chestiile derivate din această formă de comerț sunt pe placul românului, mare amator de chilipiruri sau, mai nou, chinezării.

Spre exemplu, de câteva săptămâni, în centrul Bucureștiului (zona Universitate) sunt montate 10-20 de corturi în care se vând chinezării. Inițial am crezut că este un festival, o sărbătoare, dar nu, ci este ceva de lungă durată. Ei nu mai vând în Obor sau Europa, ci vin în centrul Capitalei să-și vândă produsele atât de ”indispensabile” nouă, cetățenilor civilizați. Proștii sunt ăia de la primărie care le-au dat autorizație, dar și cei care cumpără.

În centrul istoric al Bucureștiului, în spatele sediului BNR, aceiași poveste. Sunt montate câteva corturi care vând… chinezării. Primăria le-a dat autorizații, lumea trece pe lângă ele, alții se opresc să belească ochii și cei mai fraieri cumpără.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.