Haine sport din poliester sau bumbac?

haine01
Foto:freerangestock.com

Atunci când cumpărăm haine ne uităm și la calitatea lor, la materialele care se află în produsul respectiv. De obicei sunt căutate hainele din bumbac, mătase, lână.

Sunt perfect de acord că este aiurea să-ți cumperi cămașă cu 70% poliester, dar când vine vorba de haine sport lucrurile se schimbă, fiind indicată îmbrăcămintea sportivă din poliester.

Poliesterul este cel mai recomandat material când faci sport. Hainele sunt special gândite să fie răcoroase pe vreme caldă, să se usuce repede dacă transpiri sau să păstreze pielea corpului uscată.

Ce vreau să spun? Este aberant să-ți cauți haine de alergat din bumbac 100%! Poliesterul este o țesătură care a evoluat și a devenit de calitate. Într-adevăr este o țesătură sintetică, dar producătorii de echipament sportiv au dezvoltat o serie de materiale din poliester, acestea numindu-se ClimaWarm, ClimaCool sau Dryfit, care sunt foarte bune să faci mișcare în ele.

În România, problema este că treningurile nu sunt purtate doar în cadrul activităților sportive, ci și la cumpărături, școală sau deplasări de lungă durată. Aici este o problemă de cultură și poate că vom trăi și vremuri când băieți nu vor mai purta toată ziua treninguri.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.