Doamnă controlor, m-ați supărat!

Dimineața de 1 martie. Zăpadă de parca ar fi mijlocul lui ianuarie. Alerg să prind autobuzul inainte să plece. Mă urc, trec cartela prin fața dispozitivului de citire. Piuie pozitiv. Sunt atent sa vad ce suma mai am pe cartela. 7 lei si ceva… mai am de umblat, îmi zic.

Aștept 5 minute, într-un final pleacă și 601. Telefonul îmi este un bun companion și verific ce s-a mai întâmplat în online.

Autobuzul ajunge la stația Spitalul Municipal. După un timp vine o doamnă controlor lângă mine, se legitimează și mă roagă să-i prezint cartela. Eu, foarte sigur pe mine și cu un aer șmecheresc îi dau cartela. Nu-mi trecea prin cap ce urmează să se întâmple.

Îmi dă cartela și-mi spune că nu am validat-o… verifică din nou cu un fel de POS.

– Doamnă, nu are cum, îi spun. Am scanat cartela la urcare și mi-a arătat și cât mai am pe ea. 7 lei și ceva!
– Domnule, i-am verificat pe toți din autobuz și toți au cartelele validate, doar a dvs nu este validă!
– Doamnă, m-am urcat la capăt, nu mergea autobuzul, poate că s-au activat dispozitivele după pornirea autobuzului, zic eu pe un ton răstit. Nu este vina mea, eu am scanat!!! Ce vreți să fac mai mult?

Trebuie specificat că am mers foarte mult pe blat prin București pe vremea când eram student. Vremurile alea au trecut, nici nu mai merg cu autobuzul și nici nu mai vreau să mă fac de râs că n-am bilet. Pe de asupra nu mi se pare cinstit să circul fără bilet! Circuli cu mijlocul de transport în comun, atunci plătește!

Revenim la discuție…

– Domnule, nu are cum să se întâmple așa ceva. Ați dat să verificați cât mai aveți în cont, nu ați validat la urcarea în autobuz, sunteți pasibil de amendă, vă rog să-mi prezentați actele!, spune doamna controlor, care avea și mărțișor la piept.

– Nu vă dau nici un act! și îmi bag portofelul în buzunar. Nu este vina mea că nu vă merg aparatele!

Intervine în discuție și o doamnă, colegă de autobuz:

-Nu vreau să-i iau apărarea, dar să știți că mi s-a întâmplat și mie, zice doamna.

Îmi dau seama că am ridicat tonul la tovarășa controloare:

– Doamnă, îmi pare rău că am ridicat tonul la dvs, mai este și 1 martie azi, dar credeți-mă că am compostat la urcare! De ce aș umbla fără să validez, dacă am bani pe cartelă, spun eu, cu nevinovăția celui care nu a mers niciodată pe blat!

– Credeți-mă că sunt mulți care procedează așa, zice cucoana…

Discuția s-a continuat, eu am scăpat fără amendă…

Oricum, doamna controlor a lăsat-o mai moale după intervenția colegei de autobuz și după ce mi-am cerut scuze că am țipat.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ultimele comentarii
  1. Raluca
  2. Gigi

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.