Reguli ce trebuie respectate pentru a avea parte de un zbor cât mai plăcut

Totul începe atunci când iei decizia asupra călătoriei pe care urmează să o întreprinzi. Trebuie să te gândești dacă preferi să alegi o companie low cost, în detrimentul unei linii de avion clasice. În cazul în care îți este frică de întârzierile companiile low cost trebuie să știi că aceste companii impun niște condiții care sunt total în favoarea lor și sunt multe cazuri când își tratează clienții ca pe ultimii oameni.

Ai două sau chiar trei variante de a-ți achiziționa biletele de zbor, ori apelezi la o agenție de turism care are în portofoliu rezervarea biletelor de avion ori intri direct pe site-ul companiilor aeriene și achiziționezi biletul direct de acolo. Ar mai fi varianta să te duci să cumperi biletul de la reprezentanța companiei aeriene cu care vrei să zbori, dar este mult mai practic și mai ieftin să cumperi biletul apelând la primele două variante.

Agențiile de turism care se ocupă de ticketing vor prefera să îi contactezi prin e-mail, în defavoarea telefonului. Îți vor trimite zborurile pe care le au la dispoziție, iar tu trebuie să iei decizia cea mai bună. O dată am apelat la o agenție de ticketing pentru un bilet la Copenhaga. Timp de o zi nu au dat niciun semn, așa că a doua zi i-am sunat. Mi s-a spus că știu de e-mailul meu, dar nu au prea multe variante de zbor spre Danemarca și că o sa-mi răspundă ei prin e-mail.  Bineînțeles ca nu am mai primit niciun semn de la ei. Sunt unele agenții la care poți apela pentru rezervarea unei camere la hotel sau pentru achiziționarea asigurării medicale

Varianta achiziționării biletelor de pe site-ul companiei aeriene este și ea destul de eficientă. Se poate alege achiziționarea asigurării medicale o dată cu biletele de călătorie. Referitor la plată, aceasta se poate face prin transfer bancar sau cu cardul. Am observat că dacă se alege plata cu cardul prețul crește cu câteva zeci de lei, și personal am ales plata prin transfer bancar.

Ai biletele, ai asigurarea medicală? To the airport, birjar! Aici trebuie să fi cu 2 ore înainte. Așa zic ei, dar având în vedere că traficul din marile orașe este înșelător, am încercat să respect regulile astea.

Alte reguli nescrise pe care trebuie să le ai în vedere:

  • Eu evit să port curea, mai ales dacă schimb mai multe curse până la destinație;
  • Este recomandat să nu purtați bijuterii, ceas sau alte accesorii pe care trebuie să le dați jos de mai multe ori;
  • Trebuie să aveți grijă la cizmele/bocancii/pantofii care au catarame metalice;
  • Wc-urile din avioane sunt niște spații foarte strâmte și înguste;
  • Dacă în geanta de mână aveți un laptop trebuie să îl scoateți la check in.
Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.