Fotbalul mic vrea o căruță de bani

Iubesc fotbalul de mic. Îmi amintesc cu plăcere de Campionatul Mondial de fotbal din 1990, de cel din 1994, îmi amintesc de primele meciuri la care am fost în Trivale să văd echipa locală și cu timpul echipa de suflet.

Până acum doi ani eram un microbist exemplar, știam tot ce mișcă în fotbal și în sport, citeam aceiași informație din mai multe surse. De doi ani mi m-am scârbit de toți oamenii din fotbal și nu mai citesc site-uri de sport sau ziare… Nu mai aștept ca la ora 20.00 să înceapă știrile din sport… Să nu mai spun că site-urile de sport sunt mai rău decât site-urile de can-can.

Azi televiziunile care doreau să transmită meciuri din liga 1, l-au sabotat pe Mitică. În loc să se bată pentru cele 9 variante de televizare (pachete) puse la dispoziție de Mitică, au ales decât 3, una pentru fiecare televiziune, astfel celelalte 6 meciuri nu vor fi transmise.

Ideea este că meciurile din liga românească adună din ce în ce mai puțini telespectatori și televiziunile s-au plictisit să se laude cu rating-ul de la 3-4 meciuri pe sezon. În plus, costurile de televizare, nu prea se mai scad cu banii veniți din reclame.

Cu toate că Mitică Dragomir și oamenii pe care îi reprezintă și-au luat o mare țeapă, iată ce declară Mitică Dragomir și Marian Iancu (Poli Timisoara):

„Este un succes real ce s-a intamplat astazi. Pe trei pachete, am luat aproape de 37 de milioane de euro, fara cele 10.5 milioane de euro pe care le vom obtine de la TVR. Ei au doar doua meciuri de optiunea 1 pe tot anul! Sa nu credeti ca nu ne-am gandit ca se vor intelege! Intr-o strategie pe care o face Adunarea Generala, mai avem 5 pachete importante, cu derbiuri, din august, septembrie si octombrie. Avem peste 60 de derbiuri care nu s-au dat. Plus ca nu am dat stirile si rezumatele! Exista televiziune fara stiri si rezumate? Cerem 75 de milioane de euro pe stiri si rezumate! Pai, ne santajeaza cineva pe noi? Dupa meciuri, nici un patron nu va mai da declaratii, nu va mai vorbi nimeni, va fi tacere totala! Se pun ei cu noi!?” a spus Mitică Dragomir.(onlinesport.ro)

„Trebuie însă să regândim lucrurile, să ne reaşezăm, să refacem strategia, astfel încât să diminuezi impactul. Propunearea noastră va fi să se stabilească încă trei paşi, încă trei licitaţii, la fiecare din ele să fie majorat preţul cu câte zece la sută. Iar pachetele care nu se vor vinde nu se transmit. La un boicot e foarte bine să jucăm cartea asta până la capăt. Eu nu voi fi de acord niciodată să facem un pas înapoi în ceea ce priveşte partea financiară. Dacă vor scade preţurile la următoarele pachete, eu nu voi participa şi voi declara fraudă în interesul cuiva şi în dezinteresul fotbalului”, a spus Iancu. (mediafax)

Vouă nu vă este scârbă? De ce vă mai uitați?

Un comentariu

  1. vasiauvi

    4 aprilie 2011

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.