Reatebistul și aifonistul

Ieri, din motive de miting am circulat cu tramvaiul.

În tramvai am găsit loc liber lângă un gigel care citea ziarele, atenție, de pe aifonul din dotare. Trecând peste faptul că citea un ziar compatibil cu iq-ul lui, adică citea Click, la două stații după ce m-am așezat lângă aifonist se urcă și controlorii. Era sa-i sară aifonu din mână lui gigel când i-a văzut. Eu mi-am zis în barbă să vezi că ăsta n-are bilet, a dat toți banii pe aifon și acum circulă pe blat.

Vine nenea controlorul, îi arăt cartela, apoi îl întreabă pe gigel de bilet. Gigel, un băiat în jur de 25 de ani, îi zice că are abonament și începe să se uite în direcția opusă reatebistului. La care controlorul, cu prezență de spirit, îl întreabă ce fel de abonament, la sală, la orange… ? că el vrea să vadă abonamentul RATB. Aifonistul începe se caute prin buzunare, apoi s-o dea în bâlbâială, că a pierdut abonamentul, că nu știe ce s-a întâmplat, bla bla-uri stupide.

Din păcate a trebuit să cobor, dar am coborât cu zâmbetul pe buze și cu insatisfacția că reatebiștii nu au observat aifone-ul lui gigel.

Un comentariu

  1. vasiauvi

    28 octombrie 2010

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.