Cum sa folosesti scarile rulante

Metroul a devenit, in ultimul timp foarte aglomerat si probabil ca o sa se mai aglomereze de la 1 octombrie, de cand incepe noul an universitar. Am marea sansa ca trebuie sa merg doar 3 statii pana la serviciu, dar…

Am observat ca putine persoane stiu cum sa circule pe scarile rulante de la metrou. Atunci cand te grabesti, chiar nu ai pe unde sa treci pentru ca se gasesc cativa care stationeaza pe partea stanga a scarilor.

Deci … cum sa va zic … nu e mare filozofie. Pe partea dreapta se stationeaza, iar pe partea stanga cetateanul trebuie sa urce/coboare. Simplu, nu? Partea stanga trebuie lasata libera. Pe unele scari rulante sunt chiar desenate 2 talpi pe partea dreapta si una pe stanga, dar cu siguranta ca multi nu le-au observat pentru ca altfel si-ar fi pus mai multe semne de intrebare.

In strainatate, unde, desi sunt scari de 3 ori mai lungi decat ale noastre, se face coada pe partea dreapta iar pe stanga ramane culoar liber, pentru cei care vor sa mearga.

Ar trebui ca astia de la Metrorex sa faca o campanie de informare prin niste autocolante si sa se explice rolul acestor pasi desenati cu vopsea galbena pe treptele de la metrou.

Comentarii (3)

  1. Anonymous

    28 septembrie 2007
  2. tykryt

    29 septembrie 2007
  3. any_bella

    1 octombrie 2007

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.