De ce nu e bine sa colectionezi carti care se vand cu ziarele?

1. Pentru ca mereu este bataie pe ele.

2. Pentru ca cererea este mai mare decat oferta. Ziarele nu se așteaptă niciodată sa vândă asa mult

3. Pentru ca trebuie sa apelezi la „bunavointa” vanzatorilor de ziare.

Azi de dimineata, fiind ora 8 fara 15, eram sigur ca prind si eu 2 carti cu pictori de la Adevărul. M-am dus la primul chioșc care mi-a ieșit în cale, înaintea mea era un nene care avea ziarul cu cartea in mana, dar tanti care vindea mi-a spus ca numai are Adevărul.Ciudat, am zis, si am mers mai departe.

Al doilea chiosc aceiasi poveste numai ca cel dinaintea mea avea 3 carti si 3 ziare Adevarul cumparate, dar baba de la ziare se jura ca le-a terminat si cutia e goala.Si ma invita sa ma uit in cutia ei, goala…

Ajung la chiosul din fata librariei Eminescu. Aici coada mare, vreo 10-14 persoane stateau sa primeasca aceasta carte miraculoasa. Se apropie randul meu, un baiat din fata cere doua carti, dar vanzatorul il refuza si ii da numai una, spunandu-i ca mai are foarte putine. Vine randul persoanei din fata mea sa cumpere. Ea cere 4 carti. Vanzatorul anunta ca s-au terminat cartile cu pictori de la Adevarul. Bine-inteles ca ma cert cu el, ii spun ca nu e normal sa dea atatea carti, dar fata care le-a luat nu se simte deloc, considera ca e dreptul ei, de cumparatoare fidela. Deci de aceea spuneam ca nu este bine sa stai la bunavointa celor care vand ziare.

Aștept criza, astept sa dea cat mai multe ziare faliment, si apoi sa ii vad ce ziare o sa mai dea pe sub mana. Si mai astept sa umple randurile somerilor, pentru ca tot mi-au devenit simatici 🙂 Dar poate ca o sa ii ajute intr-un fel sau altul cumparatorii fideli.

Comentarii (9)

 1. BLU

  30 septembrie 2009
 2. tykryt

  30 septembrie 2009
 3. Anonim

  30 septembrie 2009
 4. tykryt

  30 septembrie 2009
 5. Sakura

  1 octombrie 2009
 6. Marele Han

  1 octombrie 2009
 7. Alexandra

  1 octombrie 2009
 8. tykryt

  1 octombrie 2009
 9. Alexandra

  1 octombrie 2009

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.