Pe vremea lui Covid-19. Cum fac eu cumpărăturile din magazinele fizice

De când este pandemia merg doar eu la cumpărături. Soția stă acasă. Înainte era invers.

Merg doar la Lidl, unde găsesc cam de toate. Nu are rost să merg în mai multe magazine. Preferam Metro sau Carrefour, dar Metro nu are de toate, iar Carrefour este prea aglomerat.

Merg la cumpărături la prima oră, când deschide magazinul (ora 7:30). Merg la un Lidl din Militari Residence, zonă cu mulți tineri, foarte puțini ies la cumpărături de dimineață. Aici găsesc cam toate produsele. Carne cumpăr de la carmangeria din zonă.

Merg la cumpărături cam o data la 8-9 zile. Cumpăr multe, umplu căruciorul.

Merg cu lista primită de la soție, scrisă pe hârtie, nu pe telefon, nu am chef să stau cu mâinile pe telefon. Lista este scrisă în ordinea în care sunt produsele în magazin ;).

Anxios?

Ultima dată când am fost la cumpărături învățasem toate mesajele spuse la radioul din magazin. Lidl dezinfectează produsele, dar este nevoie să le spălați bine, Lidl vă oferă cele mai proaspete produse.

E așa fain de dimineața la cumpărături, puțină lume, nimeni nu se îmbulzește. Îmi pot imagina că se aud păsărelele. Și vine nenea ăla să mă frece la melodie că trebuie să spăl foarte bine legumele și fructele. Am stat o oră în magazin, cred că a zis-o de 10 ori pe asta cu spălatul legumelor.

Ce nu-mi place la Lidl?

Un lucru pe care nu îl face Lidl? Nu curăță cărucioarele nici la începutul programului de lucru, ce să mai zici pe timpul zilei. Îmi dau seama pentru că dimineața cărucioarele sunt pline cu resturi de la clienții anteriori.

Parcă prețurile au luat-o razna. Nu mai ies din magazin fără să las sub 600 de lei la casă, dar căruciorul este arhi plin.

La Lidl mă enerveză că sunt puține case deschise. Maxim 2 case deschise…

Cam de fiecare dată am avut în spate pe cineva care nu respecta distanța de 2 m. Unora le-am zis, altora nu. Mi-am zis în gând că se uită ca boii la tv, nu înțeleg nimic.

Urmează dezinfecția

După ce ajung acasă soția șterge ambalajele produselor cu spirt/clor, eu îmi bag la spălat toate hainele purtate.

Spuneam eu că Lidl nu are chiar toate produsele. Aveam pudră pe listă. I-am zis soției că nu cred că au pudră. Ea susține că au sigur. Am stat 10 minute la raionul respectiv, prima dată m-am uitat la raft, apoi m-am uitat ce scrie pe bilețele cu prețul. Nimic. Eram tot acolo la raion și trece o doamnă angajată.

-Nu vă supărați, aveți pudră?

-De care pudră?

Mi-a dat mindfuck cu răspunsul/întrebarea asta. Cred că i-am răspuns în două secunde, dar parcă a durat 15 secunde. M-am gândit să îi zic de oameni, de bebeluși, de zahar, câte plm pudre sunt?

La care doamna spune:

-De talc? Nu avem

-Mirobolant.

De ce nu au femeile încredere în bărbații lor? Pentru că nici bărbații nu sunt siguri că nu au pudră la Lidl și caută ca fraierii printre rafturi.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.