Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tykryt/public_html/dragosu.ro/wp-content/themes/simpleton/functions.php on line 73
Pareri de la 3 luni de cand selectez gunoiul menajer

Pareri de la 3 luni de cand selectez gunoiul menajer

De 3 luni selectez gunoiul selectiv în plastic, hârtie/carton, sticlă și menajer. Vine o mașină care adună sacii cu plastic, hârtie și sticlă.

Faza e că mi se pare atât de normal să selectez gunoiul, încât mi se pare anormal atunci când nu am cum sa fac selecție. Mi-am cumpărat o pubelă nouă în care colectez hartia și cartonul, deoarece pot trece și 3 săptămâni până se strânge o cantitate mare de hârtie. În schimb plastic strângem în fiecare săptămână un sac mare.

Este simplu să colectezi selectiv?

Nu este foarte ușor să selectezi gunoiul. Din exterior pare mai simplu, dar când treci la treaba se schimbă lucrurile. Spre exemplu, multe alimente au ambalaj din plastic. Acest plastic merge la sacul cu deșeuri din plastic. Dar unii consideră că e deșeu menajer.

Să nu uităm că două treimi din gunoiul menajer se poate sorta!

Ne uităm la nemți și spunem că uite că ei pot, noi de ce nu putem. Nemții colectează selectiv din anii ’50 (nu este o greșeală de scriere). Noi românii încă aruncăm gunoaiele în pădure. Eu cred că gospodăriile care colectează selectiv ar trebui premiate, chiar și simbolic. Spre exemplu, timp de 2 luni pe an să nu plătească taxa de colectare a gunoiului menajer.

Mai trebuie să reținem că mai mult de 1/3 din deșeurile menajere sunt organice. Materialele organice aruncate în gunoi produc metan, acesta avand un impact puternic asupra schimbarilor climatice.

Vi se pare ciudat că avem o săptămână de iarnă spre sfârșitul lui martie?

Dacă nu vi se pare normal atunci gândiți-vă mai mult la mediul înconjurător și la modul în care putem să poluăm mai puțin.

Momentan mă gândesc cum să reduc cantitatea mare de pet-uri aruncate la gunoi și iau în calcul instalarea unui sistem de filtrare a apei. Chiar dacă, per ansamblu, filtrele m-ar putea costa cam cât baxurile de pet-uri, eu consider că e mai relaxant cu filtre.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *