Am fost diagnosticat cu tiroida Hashimoto

În urmă cu un an, când mi-am făcut analizele anuale de sânge, mi-au ieșit niște valori mari pentru glanda tiroidă și am fost diagnosticat cu tiroidă Hashimoto. Până să discut cu un medic mă panicasem deoarece valorile de acolo mi se pareau mari, dar când am ajuns la medicul endocrinolog m-am liniștit, nu era nimic grav, trebuie doar să fac analizele anuale, să mănânc sănătos și să fac sport. Pot să apară probleme cu înaintarea în vârstă, undeva după 55 de ani.

Acum am citit pe net textul de mai jos și îmi aduc aminte că am avut o perioadă (înainte să îmi fac analizele) în care mâncam în fiecare dimineață pește (păstrăv de la Lidl~ 10 lei/buc) și o perioadă lungă de timp am avut o plombă cu argint (amalgam).

„Pentru vindecarea afectiunii trebuie mers la radacina problemei. Iată trei cauze principale ce duc la tiroidismul Hashimoto:
1.Glanda tiroida este distrusa de toxine.
Acestea pot include mercur din peste si plombe din argint, pesticide din alimentatie sau din propria curte. Tiroida este foarte sensibila la aceste toxine si le absoarbe foarte usor, cauzand un atac imun asupra glandei. Pentru a rezolva aceasta cauza, trebuie curatat mediul in care traiesti.
2. Glutenul (sau Cazeina) declanșează reactii imune care produc anticorpi ce contracareaza si ataca glanda tiroida.
Exista multe studii care leaga tiroidismul Hashimoto de gluten. Glutenul afecteaza si peretii intestinelor si afecteaza negativ absorbtia nutrientilor esentiali, precum seleniul, necesar pentru protectia glandei tiroide. Pentru o vindecare rapida, trebuie eliminate glutenul din alimentatie.
3. Din cauza unei sanatati digestive proaste, sistemul imunitar devine disfunctional. 70% din sistemul imunitar este situat in peretii intestinali si inmultirea exagerata a unor microbi daunatori precum drojdia, bacteriile rele si parazitii pot determina sistemul imunitar sa „atace pe cine nu trebuie.” Atunci poate gresi si poate ataca alte tesuturi din corp, precum tiroida. Exista o legatura importanta intre stres si inmultirea florei microbiene. Repararea sistemului imunitar prin vindecarea intestinelor este o parte importanta din programul de refacere.” De pe Grupul de Facebook Tiroida Romania.

Un comentariu

  1. Dan

    26 februarie 2018

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.