Cum să te îmbraci la sală

Din luna decembrie mi-am făcut abonament la sala pentru prima dată în viața mea. Am zis să fiu în formă și în sezonul rece.

Acest articol este scris pentru cei care nu prea merg la sală. Inițial nu știam cum trebuie să mă îmbrac pe acolo, deci s-ar putea ca anumite persoane să găsească articolul interesant. Și am mai adăugat și alte lucruri care cred că ar trebui să fie știute.

  1. Încălțăminte de sală. Trebuie să ai o încălțăminte specială pentru sală. Sunt pantofi speciali pentru mers la sală. La fel cum există pantofi pentru alergat sau ciclism, așa există și pantofi pentru sală.
  2. Rucsac/geantă specială. De curând mi-am dat comandă pentru o geantă specială de sală. Eu merg cu un ghiozdan la sală și mi se pare spațiul cam mic atunci când combin cycling-ul cu bazinul.
  3. Tricouri sintetice. Dacă ești începător, așteaptă-te să transpiri mult. În cazul acesta sunt recomandate tricourile sintetice, care eliberează transpirația, nu cele de bumbac. De fapt bumbacul nu este recomandat pentru activități sportive.
  4. Mănuși. La cycling eu merg cu mânuși trei sferturi. Am observat că și cei care fac forță folosesc mănuși.
  5. Cască pentru înot.
  6. Bandană. La cycling folosesc bandană ca să nu îmi intre transpirația în ochi sau să nu stau mereu să îmi șterg transpirația. Cred că bandana este utilă și la alte activități.
  7. Prosoape. De obicei am la mine două prosoape. Unul mai mic pentru transpirație și al doilea pentru duș sau îl țin după mine și la bazin.
  8. Pedichiura făcută. Am înțeles că la Yoga este recomandat să faci exercițiile desculț, deci pedichiura trebuie să fie făcută recent. 
  9. În cazul celor cu păr lung, este recomandat ca părul să fie prins, în timpul exercițiilor.
  10. Hidratare. Indiferent de tipul de antrenament pe care îl faceți, aveți nevoie de o hidratare corespunzătoare. Un bidon de minim 500 ml cu apă sau băutură izotonică este ideal de luat la sală. 

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.