De ce se circulă așa prost în București?

Noi, românii, obișnuim să ne plângem. De cele mai multe ori suntem îndreptățiți să o facem.

De exemplu, de azi iar a început să se circule nasol în București și în împrejurimi.

Ca de obicei căutăm cauza acestui haos din trafic. Este de înțeles că începutul anului școlar a dat pest cap traficul, dar de ce? De ce anumți șoferi folosesc mașina doar în timpul anului școlar? De ce nu o folosesc și în perioada iulie-august spre exemplu? Răaspunsul e simplu, acești șoferi folosesc mașina în timpul anului școlar.
Păi capra vecinului este mai grasă, mai arătoasă, dă mai mult lapte. Așa și școala din celalalt capăt al orașului este mai bună. Părinții își fac viză de flotant în zona respectivă și își dau copiii acolo.

Am discutat în particular cu mai mulți părinți care și-au dat copiii la școli din alte cartiere. Cam la toți școala din zonă este slabă, nu sunt învățătoare bune, sunt mulți elevi rromi, etc. Și toți mi-au zis că o să înțeleg mai bine când o să am copil…

Știți cum e în Londra?
Și pe acolo sunt școli bune și nebune! Dacă vrei să îți dai copilul la o școală bine cotată trebuie să domiciliezi în zona respectivă de 5 ani! Adică nu ți-ai făcut viza de flotant ieri și azi ți-ai dat copilul la școala cea mai tare din Londra! Știți ce mă enervează? Alții s-au gândit deja. Noi știm problema, dar nu facem nimic, tot nu schimbăm legea.

Concluzie

O să mai facem 2-3 pasaje (așa cu viteza melcului) și tot nu o să vrem să înțelegem de ce se circulă prost! De fapt, cu cât se vor face mai multe drumuri cu atât vor fi mai multe mașini. Atenție, nu mă refer la autostrăzi. De autostrăzi avem nevoie!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Comentarii

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *