5 sfaturi pentru cei care vor sa mearga cu bicicleta la serviciu

A început traficul infernal în București și în alte mari orașe. Pentru a ajunge mai repede la serviciu  (sau la piață/școală) o variantă viabilă este bicicleta.

Pentru a putea merge cu bicicleta la serviciu trebuie să aveți un loc special unde să o lăsați. Dacă o legați pe stradă, vă recomand să scoateți roata din fața și/sau șaua.

Iată 5 sfaturi pe care pot să vi le ofer dupa 5 ani de mers cu bicla la serviciu:

  1. Îmbrăcați-vă adecvat mersului cu bicicleta! N-o să uit câte perechi de pantaloni mi-am stricat din cauza faptului că mi s-au frecat de lanțul bicicletei și cât de nașpa este să mergi zilnic pe biclă în blugi/pantaloni casual. Îmbrăcați-vă în haine de lycra cu bazon, tricouri/bluze de poliester sau, iarna, bluzele trebuie să aibe proprietăți termice.
  2. Nu mergeți pe trotuar! Bicicleta este un vehicul și trebuie să circule pe carosabil cât mai aproape de bordură, în cazul în care nu trebuie să schimbați direcția de mers. Nu trebuie să vă fie frică de mașinile care vin din spate, priviți în față și teama o să treacă!
  3. Încercați să găsiți un traseu cu trafic cât mai lejer! În traseul meu alternez străduțele cu marile bulevarde. Important este să evitați străzile cu foarte multe mașini parcate pe partea dreaptă a direcției de mers. (Poliția Capitalei și PMB ne-ar ajuta foarte mult dacă ar oficializa circulația bicicletelor și pe străzile cu sens unic). Eu prefer să evit zonele aglomerate și să merg mai mult prin zone cu trafic lejer.
  4. Respectați regulile de circulație! Mulți bicicliști sunt tentați să treacă pe roșu. Probabil de vină este senzația de libertate pe care ți-o oferă bicicleta. Sincer, eu fur puțin din start în intersecțiile pe care le cunosc foarte bine, adică stau la roșu și apoi cu câteva secunde înainte să se pună verde plec de la semafor, în condițiile în care nu vin mașini. Nu vă recomand să faceți la fel, din contră respectați regulile și documentați-vă asupra lor pentru că un biciclist trebuie să cunoască regulile de circulație.
  5. Nu deznădăjduiți! Chiar dacă ați avut o zi proastă în trafic, v-ați certat cu un șofer, este important ca a doua zi să reveniți la mersul cu bicicleta. Experiența se acumulează treptat.

Lanț întins!
bicicleta

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.