Ce detergenti folosim pentru masina de spalat vase?

În noua casă am dorit să avem neapărat mașină de spălat vase. Dacă unora li se pare inutilă, spunând că e ușor să speli câteva vase, nouă ni se pare foarte utilă. Nu o folosim zilnic, ci cam o dată la 3 zile. Mașina este Bosch si are 12 seturi. Nu este nevoie sa clatim vasele în prealabil, dar aruncăm la gunoi resturile grosiere rămase în farfurie. Băgam la masina tot, inclusiv oale, tigai, tavi, pahare de cristal sau vase de plastic.

Dacă apa nu e deloc dura și duritatea se încadrează sub anumite valori indicate de producător, este suficient să se folosească tablete de tip all in one, care contin inclusiv sare.

Sare pentru mașina de spălat

Sarea este utilă deoarece protejează masina si părțile interioare. O cutie de sare nu e foarte scumpă si poate sa va tina pana la un an de zile. Am optat pentru sare Finish.

Soluție clătire

Soluția de clătire nu e obligatorie, dar chiar si dacă se folosesc pastile all in one, care teoretic au soluția inclusă, vasele nu se usucă perfect si ramân urme de picături de apa pe pahare, tacâmuri, farfurii închise la culoare.
In schimb, rezultatele sunt spectaculoase cand folosești soluție de clătire. Noi o avem pe cea mai ieftină – marca proprie Carrefour si e super buna.

Am încercat pastile Finish all in one, Finish Quantum și Fairy. Cele mai bune rezultate le-am obținut din combinatia pastile Fairy si soluție clătire marca proprie Carrefour. Bineinteles, aceasta este o chestiune subiectiva, ce imi place mie nu trebuie sa fie neaparat pe placul tuturor. Produsele marca Finish sunt in general cele mai scumpe de pe piata.

Dupa fiecare ciclu de spalare, scoatem sita din partea de jos a masinii pentru a verifica daca s-au strans mizerii. Cam la 2-3 spalari, clatim sita temeinic sub jeta de apa, cu putin detergent lichid de vase.
Daca va tenteaza sa achizitionati o masina de spalat vase, dar sunteti in dubii, va sfatuiesc sa nu mai stati pe ganduri. In cazul nostru, diferenta dintre o bucatarie „murdara” si una „curata” este data de masina de spalat vase. Timpul pe care il petreceam inainte spaland vase (chiar si 5 minute conteaza) este acum timp de relaxare. Pe langa asta, parca si cheful de gatit e altul cand stii ca la final nu ramai cu 2 oale, o tigaie si vreo 3 castroane murdare pe cap.
Cum masina de spalat haine nu mai este de mult considerata o „fiță”, ci o necesitate, la fel ar trebui să fie și mașina de spălat vase. Pe noi ne-a convins foarte repede, iar acum le povestim cu entuziasm tuturor cunoștințelor interesate de subiect despre modul în care un obiect electrocasnic îți ușurează vizibil viața.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.