Patru probleme la care nu m-am gândit când m-am mutat la casă

Se face un an de zile de când ne-am mutat la casă. Vreau să vă împărtășesc câteva experiențe cu privire la niște aspecte pe care nu le-am luat în seamă când m-am mutat la casă.

  1. Problema șoarecilor. Știam că există posibilitatea ca șoarecii să vină din câmp și să caute adăpost pe lângă casă, dar ne-au luat prin surprindere și au venit imediat când nu au avut ce să mănânce pe camp, sfârșitul lui septembrie-începutul lui octombrie. Atenție mare deoarece șoarecii intră în izolația casei și acolo își fac culcuș. Cum să vă pregătiți: o pisică e cel mai bun doctor în problema asta, aparat cu ultrasunete, mâncare care îî ucide (nu i-aș zice otravă) care se găsește în toate magazinele de bricolaj. Atenție: șoarecii intră în pod, dar pot intra și în bucătărie pe lângă țeava de gaze. Șoarecii de câmp sunt mici și se pot strecura pe unde nici nu vă gândiți.
  2. Apa dură sau cu miros de sulf. Imediat cum a venit sezonul rece și nu am mai udat gazonul a apărut mirosul de sulf în apă. În zona mea apare nu este deranjant de dură, dar mirosul de sulf este deranjant și trebuie să pun niște filtre speciale care costă destul de mult, undeva la 600 euro.
  3. Fii pregătit pentru iarnă! Am doi vecini cu SUV-uri 4×4 pe care nu îi interesează dacă ninge prea mult deoarece pot pleca oricând la serviciu. Noi, ceilalți, trăim cu speranța că cei de la primărie o să vină să deszăpezească și la noi cât mai repede. Momentan nu cred că e oportună investiția într-o mașină 4×4 atâta timp cât anul ăsta au fost două reprize de ninsoare. Luați în calcul că la casă chiar trebuie să deszăpeziți la greu. Eu am avut noroc cu lopata de la Fiskars, care a făcut deszăpezirea mai plăcută. După ce a văzut ce lopată faină am, un vecin s-a dus și și-a cumpărat și el. 
  4. Îngrijirea gazonului. La început este plăcut, dar cu timpul devine o corvoadă. Am așteptat venirea sezonului rece pentru că știam că nu trebuie sa mai tund gazonul. Îngrijirea gazonului presupune udare, tundere, greblare.Partea cu udarea îmi place să o fac, mai ales cu o bere în mână, dar tunderea reprezintă partea mai neplăcută, dar îmi place să am un gazon verde și frumos.

Casă sau apartament la bloc? Casă, normal!

Comentarii (2)

  1. Marius

    3 martie 2017
  2. DragosU

    5 martie 2017

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.