Cine va răspunde dacă instanța decide ca Pasajul Ciurel să fie demolat?

La sfârșitul anului 2015 s-a construit foarte mult la Pasajul Ciurel. Chiar și acum se lucrează la ridicarea pilonilor de susținere a pasajului care va permite șoferilor să traverseze Cartierul Militari fără a mai sta la zeci de semafoare.

M-am uitat și eu câteva zile pe proiectul intitulat Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti. Mi se pare interesant mai ales că este prevăzută și o pistă pentru biciclete.

Văd că Primăria Capitalei a alocat bani și în 2016 pentru acest proiect:

Primaria Capitalei a alocat in 2016 pentru marile proiecte de infrastructura circa 400 milioane lei din bugetul de 4,1 miliarde lei, potrivit proiectului aflat in dezbatere publica pe site-ul institutiei. Banii merg in principal pentru terminarea proiectelor aflate in lucru – Pasajul Ciurel, Pasajul Piata Sudului, Strapungerea Nicolae Grigorescu, Sos. Pantelimon etc.”

Pasajul de la Ciurel era finalizat  in procent de 42,5% la finalul anului 2015, potrivit informatiilor furnizate de municipalitate.

„Nodul Virtutii este estimat a se finaliza la sfarsitul anului 2016”, spun reprezentantii municipalitatii. Asta in ciuda faptului ca in luna noiembrie, Tribunalul Bucuresti a decis anularea autorizatiei de construire emisa in 2014 de Primaria Capitalei pentru pasajul de la Ciurel pentru ca primaria condusa de primarul Sorin Oprescu a emis acest document in regim de urgenta. Instanta arata ca nu era nici o urgenta, asa cum este ea definita de lege. In plus, autorizatia nu are la baza un Plan Urbanistic Zonal, potrivit motivatiei instantei. In plus, instanta a cerut demolarea lucrarilor efectuate in baza autorizatiei. Decizia Tribunalului nu este definitiva. Sursa HotNews.ro

Rămâne mare nedumerire ce se va întâmpla dacă instanța dă decizie irevocabilă pentru demolarea lucrărilor? Da, știu, noi poporul, cei care încă mai plătim taxe.

Poze interesante găsite pe forum. metrouusor.com :
pod-hobanat-ciurel-66

Pod-Splai-Lacul-Morii-Plan3D

Pod-Hobanat-Strapung-Lacul-Morii

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.