Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tykryt/public_html/dragosu.ro/wp-content/themes/simpleton/functions.php on line 73
Vom avea, din nou, piste pe trotuare!

Vom avea, din nou, piste pe trotuare!

O vorbă înțeleaptă spune că ”Cine nu învață din greșeli este condamnant să le repete”. Administrațiile locale nu prea știu de vorba asta și ce să mai zicem de învățăturile ei.

|Primăria Capitalei a finalizat lista străzilor pe care vor fi amenajate piste pentru biciclete. Conform proiectului vor fi create piste pentru bicicliști pe 55 de bulevarde și în 6 parcuri din Capitală, pe o distanță totală de 99,9 kilometri. În funcție de stradă și de particularitățile zonei, pistele vor fi create fie pe trotuar fie pe stradă, iar o parte dintre ele chiar pe spațiul verde. Proiectul municipalității a fost deja agreat și de Ministerul Mediului, cel care va finanța această investiție cu suma de 9,8 milioane euro. b365.ro

Anul viitor se vor realiza noi piste pentru biciclete în București. Un mare fail al administrației Oprescu a fost pistele de pe carosabil de zeci de milioane de euro. Se pare că unele dintre pistele viitoare vor fi tot pe trotuar. Doar pe 3 bulevarde, dar tot este mult. Știu situația de pe Regina Elisabeta, unde circul zilnic, în drum spre serviciu, pe carosabil. Pe ambele sensuri de mers sunt benzi destinate autobuzelor/trileibuzelor și cred că pe benzile destinate autobuzelor se pot trasa și piste pentru bicicliști.

Alt aspect care trebuie luat în seama este că nici bicicliștii și nici pietonii nu suportă pistele pe trotuare. Mi se pare incalificabil ceea ce face Primăria Capitalei! Nu au nicio analiză cu privire la rutele pe care bicicliștii se deplasează (chiar dacă totul este la un click distanță). Există Asociația OPTAR care reprezintă comunitatea bicicliștilor și cu care PMB se poate sfătui, există Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov. Dacă Primăria București și-ar dori un proiect reușit, nu ar avea cum să nu iasă, dar nu se vrea!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *