Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tykryt/public_html/dragosu.ro/wp-content/themes/simpleton/functions.php on line 73
Campanie de impadurire pe 14 noiembrie

Campanie de impadurire pe 14 noiembrie

Pe 14 noiembrie 2015 va avea loc o amplă campanie de împădurire. Eu aș fi intitulat-o Nu pot ei să taie, cât putem noi sa plantam.

Nu cunosc pe nimeni care să nu se plângă de tăierile abuzive de pădure. Aș dori să cunosc cât mai mulți oameni care se implică în astfel de campanii. Nu pierdem mult timp dacă ieșim în natură și să plantăm niște puieți!

Ești interesat de aceasta campanie de împădurire? Iată cum stă treaba:

| Pe www.plantamfaptebune.ro sunt disponibile două modalităţi de implicare:
– înscrierea ca voluntar în cadrul unei plantaţii oficiale într-unul din judeţele disponibile pe hartă
– organizarea propriei acţiuni.
Aceste modalităţi de implicare presupun înscrierea pe www.plantamfaptebune.ro. „Plantăm fapte bune în România” în parteneriat cu Komunomo, oferă voluntarilor o platformă de socializare și de implicare concretă în împădurirea țării, cât și de partajare de informații relevante pentru organizarea eficientă a acestei acțiuni majore pe cont propriu.

În prezent, prin eforturile echipei „Plantăm fapte bune în România” aproximativ 301.230 de puieţi vor prinde viaţă pe cele 79 de hectare confirmate de primării ce au răspuns apelului echipei organizatorice și au trecut printr-o verificare alături de reprezentanți ai echipei noastre și ai Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

Dar mișcarea socială va consta și în eforturile celor care se vor implica de acum: românii sunt invitați să planteze pe 14 noiembrie 2015 câte un puiet într-un loc care le este la îndemână. Pentru a se putea organiza pe cont propriu, echipa „Plantăm fapte bune în România” vine în întâmpinarea românilor cu acest material video explicativ și studiind infograficul etajelor fito-climatice (sau arealul speciilor lemnoase forestiere).

„Eforturile noastre să găsim terenuri publice de împădurit au dat, parţial, roade. Avem încredere că plantarea milionului de puieți este posibilă, sub o altă formă. Suntem siguri că vom găsi 700.000 de români, care locuiesc în România, sau care vor fi aici pe 14 noiembrie, care să planteze fiecare câte un puiet. Urmărește video-ul nostru și infograficul etajelor fito-climatice și plantează alături de noi, într-un mod corect!” a declarat Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, echipa „Plantăm fapte bune în România” îi invită pe cei care vor sa participe să acceseze www.plantamfaptebune.ro pentru a găsi informaţii despre acţiune si platforma de încriere..
Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituţional al acestui demers amplu, prin puieții ce vor fi plantaţi pe terenuri publice neproductive. Aceștia vor fi îngrijiţi pe o perioadă mai mulți ani, până la atingerea maturității. R.N.P. – ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și asistență de specialitate pe plantațiile oficiale ale proiectului.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *