Birdman, cel mai bun film de la Oscaruri. De ce?

Birdman a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. Mi-a plăcut de când l-am vâzut. L-am înțeles atât de bine pe regizorul filmului încât i-am iertat fazele ireale în care bate câmpii. Sunt șanse că acele scene SF să-i fi adus premiul Oscar pentru cea mai bună peliculă, având în vedere că a concurat cu American Sniper, The theory of everything , The Imitation Game , ecranizări ale unor povești reale au adunat milioane de fani în cinematografe.

Care este poveste pe scurt a filmului?

Riggan este o fostă vedetă de cinemă, celebră datorită rolului din filmul „Birdman” care încearcă să redobândească gloria de odinioară jucând într-un spectacol de teatru de cu totul altă factură decât filmele care l-au propulsat în lumea vedetelor.

Cu toate că este o mizerie de piesă de teatru, printr-un concurs de împrejurări piesa are succes iar de aici începe show-ul.

Filmul ne arată până unde pot merge vedetele pentru a reveni din nou în centrul atenției. Putem înțelegele marile drame prin care au trecut marii artiști care au ajuns să se sinucidă din cauză faptului că nu mai sunt în centrul atenției.

Cei care critică filmul spunând că este o porcărie probabil s-au obișnuit cu filmele ușoare, ușor de înțeles, comedii ieftine.

birdman-best-picture

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.