Veniturile Orange au scăzut cu 2,7% în 2014

Grupul Orange a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru anul 2014.

Anul trecut veniturile Orange România au ajuns la 909 milioane de euro, din care 233 milioane de euro în ultimul trimestru. Veniturile totale au înregistrat o scădere cu 2,7% faţă de 2013, din cauza impactului tarifelor de interconectare. Eliminând acest impact, creșterea veniturilor din 2014 față de cele înregistrate în anul anterior este de 4,2%, a anunțat azi compania de telefonie printr-un comunicat de presă.

La finalul anului 2014, Orange avea 10.531.000 de clienți, cu o creștere de 95.000 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea Orange a pierdut și ceva clienți. Iată o știre de săptămâna trecută, în cazul în care v-a scăpat:

Peste 200.000 de clienţi au renunţat anul trecut la serviciile de telefonie mobilă ale operatorilor Orange, Vodafone şi Telekom şi şi-au transferat (portat) numerele de telefon în reţeaua mobilă a RCS & RDS, conform datelor comunicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la solicitarea Ziarului Financiar.

Cele peste 200.000 de numere câştigate de RCS & RDS de la rivali reprezintă un record absolut pentru piaţa locală de telefonie mobilă – niciun alt operator nu a reuşit într-un an de zile să provoace o asemenea migraţie pe piaţă, dar şi pentru compania de cablu, care în trecut era un jucător puţin relevant pe segmentul de comunicaţii mobile.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.