Huawei preia managementul operațiunilor de teren pentru Vodafone

Vodafone România anunță lansarea unui parteneriat strategic cu Huawei pentru servicii de management aplicat, în zona de Tehnologie. Potrivit parteneriatului, incheiat pe 5 ani, Huawei va prelua managementul operatiunilor de teren pentru reteaua Vodafone, printre care se numara mentenanta si constructia de site-uri, precum si activitatile preventive de infrastrucura. Aproximativ 70 de specialisti ai Vodafone Romania se vor alatura companiei Huawei, ca parte a echipei dedicate care va prelua activitatile mentionate.

“Vodafone a fost recunoscuta ca fiind cea mai performanta retea din Romania in urma mai multor masuratori efectuate in ultima perioada, iar prioritatea noastra este sa ramanem lideri in calitatea retelei. Prin acest parteneriat strategic, ne asociem cu un colaborator de incredere pentru managementul operatiunilor de teren, pentru a ne putea concentra si mai mult pe urmatoarele etape de inovatie tehnologica a retelei, ce ne vor permite sa lansam noi servicii relevante pentru clientii nostri” a spus Inaki Berroeta, Presedinte si CEO Vodafone Romania.

“Huawei a fost furnizorul de servicii si echipamente al Vodafone Romania in proiecte importante precum lansarea retelei 3G UMTS in banda 900 MHz, care a adus romanilor acces la Internet mobil de mare viteza in toata tara, sau implementarea retelei All IP. In continuare, ne dorim sa atingem nivele superioare de performanta a retelei si sa ne optimizam eficienta operationala”, a spus Babak Fouladi, CTO Vodafone Romania.

Mai multe detalii aici.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.