Știrea Digi24 cu poștașii

Am observat că și Digi 24 s-a cam prostit în ultimul timp. Știrile nu mai sunt la fel de documentate ca înainte. Poate că au făcut angajări și au mai luat jurnaliști de la Realitatea sau România tv.

Un exemplu clar este știrea cu poștașii din România care au oportunitatea de a ajunge să lucreze în Germania. Toate bune și frumoase, poștașii au o șansă să lucreze pentru suma de 2.000 de euro, dar nimeni nu spune că Stuttgart este unul dintre cele mai scumpe orașe din Germania, nimeni nu calculează cu cât rămâne poștașul nostru nemțificat după ce își cumpără mâncare, plătește chiria, transportul în comun. Pentru că în orașul Stuttgart chiriile sunt exorbitante, iar poștașul nostru ar trebui să-și caute o locuință în zonele limitrofe. Dacă stă într-o zonă limitrofă trebui să se gândească la faptul că un abonament lunar este de 210 euro. Așadar, la un calcul simplu chirie (minim 500 euro/lună la periferie) + mâncare (300 euro/lună) + transport comun (210 euro/lună), dar pe lângă asta mai sunt și alte cheltuieli neprevăzute și costisitoare.

În plus, în articol nu se spune dacă salariul de 2000 de euro este brut sau net. Mai mult ca sigur salariul este brut, iar ceea ce îi rămâne poștașului român în mână este mult mai puțin și viața iar viața lui în Germania ar fi mai grea.

Ca să fiu mai exact, în 2014 Stuttgart a fost situat pe locul 2 în topul celor mai scumpe chirii din Germania, dupa Munchen. Pretul mediu este de 11,82 euro/mp. Adică pentru o garsonieră de 40 de mp plătesti 472 euro, fără întreținere!!!

Unii au impresia că la vest de România este raiul pe pământ și cu 2000 de euro ești rege. Dacă ai 2000 de euro salariu în Germania nu ești nici mai bogat și nici mai realizat, ai ocazia să pui câteva sute de euro deoparte, dar cam atât.

Înțeleg că nu prea mai sunt subiecte de presă, Iohannis este un mutălău și nu iese la scandal cum o făcea Băsescu, dar am pretenția de la Digi24 să continue așa cum ne-a învățat și știrile să fie documentate și clare.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.