A fost deschis cel mai înalt tobogan de apă din lume

cel-mai-inalt tobogan-din-lume3În orașul Kansas (SUA) a fost deschis cel mai înalt tobogan cu apă din lume. Toboganul, care se numește Verrückt (adică înnebunitor în germană) are 52 de metri înălțime.

Cei care l-au testat au atins o viteză de 72 de km/h, iar pulsul le- a ajuns până la 120 de bătăi de minut.

cel-mai-inalt tobogan-din-lume

Iubitorii de adrenalină care vor să se dea pe cel mai înalt tobogan cu apă din lume trebuie să citească o listă de două pagini cu avertizări, printre care este enumerată și moartea, iar dacă mai au curaj trebuie să urce 264 de trepte pentru a se da pe tobogan. Greutatea combinată a celor care se dau pe tobogan nu trebuie să depășească 250 kg.

Jeff Henry, designer-ul toboganului, când s-a dat prima dată a spus că i-a fost foarte frică și a purtat pentru prima dată cizme de cowboy, dorind să moară în ele, în caz că se întâmplă ceva rău.

Toboganul, aflat în Schlitterbahn Water Park, trebuia să fie deschis în luna mai, dar constructorii au preferat să aducă mai multe îmbunătățiri și l-au deschis luna aceasta.

Panta toboganului este de 22 de grade.

Îmi plac toboganele de apă, dar nu cred că aș avea curaj să mă dau pe nebunia asta construită în SUA. Singura frică ar fi aceea că există posibilitatea să mă lase inima și nu aș muri pentru așa ceva, sincer.

cel-mai-inalt tobogan-din-lume2

Sursa Mashable

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags:, ,

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.