Despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana

Dacă la începutul lui 2000 românii își puneau toată încrederea în aderarea la Uniunea Europeana, iată că românii de peste Prut nu sunt foarte încrezători în Uniunea Europeană, ci se uită cu jind la Uniunea Vamală. Nu m-ar deranja acest lucru, dar în condițiile în care nenea Putin le bate la poartă, singura soluție pentru românii din Republica Moldova o reprezintă UE.

Este surprinzător faptul că basarabenii au încredere în Vladimir Putin. Potrivit sondajului de aici 42 % dintre basarabeni au încredere în Putin, 19% au încredere în Angela Merkel, iar 6% au încredere în Traian Băsescu și Barack Obama.

Barroso&Co au anunțat un termen pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Consiliul European a luat decizia de a semna acordurile de asociere, inclusiv secţiunile de liber schimb, cu Republica Moldova până în luna iunie a acestui an.

Lucrurile trebuie să fie grăbite pentru că numărul rusofililor este destul de mare în Republica Moldova și există riscul ca Putin să sară și în apărarea acestora, așa cum a făcut în Crimeea. În același timp este greu să convingi țări vechi din Uniune că aderarea Republicii Moldova este oportună și până la urmă nu poți să bagi în Uniunea Europeană toate țările din blocul comunist ce sunt amenințate de Putin.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.