Bază de date cu lucrările de pe drumurile publice

Se dă știrea ”O strada din Suceava asfaltata prima data in ultimii 20 de ani a fost gaurita dupa doar cateva zile pentru montarea conductelor de apa”. Mai multe aici.

Cu siguranță că s-au cheltuit ceva bani cu asfaltarea străzii respective. Dar dacă ar exista o bază de date cu istoricul lucrărilor de pe drumurile publice și aceiași bază de date să conțină și datele pentru viitoarele lucrări nu am mai avea parte de astfel de povești demne de Stan și Bran. Aceiași bază de date să conțină și informații despre rețeaua de canalizare, rețeaua de gaze, de la drumari etc, iar la începutul anului să se adune informațiile cu lucrările programate. Apoi pe baza datelor să se creeze o hartă care să fie publicată pe site-ul primăriei să știe și locuitorii despre planurile autorităților. La nivelul unei comunități este foarte ușor de realizat o astfel de bază de date și de respectat lucrările. Dar nu se vrea sau există interese pentru a se păpa banii aiurea.

Oare cât de frustrant este ca o stradă să fie reasfaltată după 20 de ani, iar peste 2 săptămâni să vină iar băieții cu pichamărul?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.