Sorin Oprescu, doar o țață

Se dă declarația asta:

„În câteva săptămâni o să apară o hartă de risc a Bucureştiului. Nu o să o fac niciodată publică, pentru că eu nu sunt de acord cu speriatul populaţiei. Nu sunt nici la dispoziţia samsarilor de locuinţe care, vă daţi seama, ce circ ar face în momentul în care va apărea o hartă de risc seismic”, a spus Oprescu

Primarul Capitalei se comportă în continuare ca o babă needucată, dar cu bune intenții. La fel cum nu construiește piste pentru bicicliști pentru că se supără soferii RATB, la fel face și cu hărțile de risc la cutremure.

Faza e că aceste zone se știu. Nu este un secret unde va fi mare deranj în cazul unui cutremur de peste 6 grade pe scara Richter. O persoană care este stresată de cutremure se interesează și află dacă vrea să se mute într-o zonă mai ferită de seisme. Cel puțin eu cunosc o persoană care stă în chirie și de vreo 10 ani se mută doar în partea de Est a Bucureștiului pentru că știe că Sud Vestul este cu probleme.

Studenții învață la școală care sunt zonele cele mai ”vulnerabile” la cutremure, însă țața de Oprescu nu vrea să facă publică o informație care ar fi de ajutor multora dintre noi.

În schimb samsarii imobiliari pot face multe, dar trebuie să fie încercuiți cu legi, nu cu tăcere.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.