Dropbox, un serviciu de stocare foarte util

Dropbox este serviciul de cloud-computing pe care îl folosesc de aproximativ un an și îmi este foarte util. Am și uitat că mai există stick-uri!

Ce este Dropbox?

Dropbox este un serviciu online de stocare a datelor prin intermediul căruia utilizatorii își pot sincroniza fișierele între mai multe calculatoare și chiar și pe smartphone-uri. Inițial Dropbox era doar un serviciu online, apoi a fost dezvoltată și o aplicație special pentru PC. Aplicația se descarcă de pe dropbox.com, se intalează în PC, iar o dată instalată se crează un folder în My Computer, denumit Dropbox. În acest folder se pot copia fișierele pe care doriți să le share-uiți. Serviciul online poate fi accesat de pe www.dropbox.com și este sincronizat automat cu folderul din Pc.

Rolul lui Dropbox este acela de a copia anumite fişiere, între mai multe pc-uri sau smartphone-uri.
Aplicația Dropbox se poate instala pe mai multe computere, cu ajutorul user-ului și a parolei.

Care este spațiul de stocare?

Inițial se oferă GRATUIT un spațiu de 2 GB. În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu puteți să faceți un upgrade contra cost. Sau dacă aveți prieteni interesați de acest serviciu, puteți să le recomandați Dropbox și în cazul în care își fac cont folosind link-ul de referer transmis puteți primi 250 Mb cadou pentru fiecare cont făcut la sugestia voastră.

Chestii interesante despre Dropbox:

 • folderele și implicit fișierele pot fi share-uite chiar cu prietenii care nu au cont pe Dropbox;
 • Dropbox poate fi instalat pe n computere (eu am Dropbox pe 3 Pc-uri și pe telefon);
 • Fișierele sunt în siguranță;
 • Se poate face restore în cazul în care aveți nevoie de fișierele pe care le-ați șters;
 • Studenților li se oferă mai mult spațiu. Pentru fiecare recomandare făcută prietenilor, studenții primesc 500 Mb și pot ajunge la un maxim de 16 Gb spațiu de stocare pe Dropox;
 • Utilizatorii de HTC Sense 3.5 primesc gratuit încă 3 Gb, în urma unui parteneriat între HTC și Dropbox.

În cazul în care considerați că Dropbox vă este util, puteți să vă faceți cont și apoi să descărcați aplicația accesând acest link: http://db.tt/BJyczmjR (și așa îmi crește și mie spațiu ). Crearea unui cont și descărcarea aplicației cu tot nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute!

Comentarii (2)

 1. vasiauvi

  18 octombrie 2011
 2. razvanserbu

  23 octombrie 2011

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.