Prioritatea neoficială

Atunci când mă aflu în trafic și las pe altcineva să se bage în fața mea am pretenția să-mi mulțumească. Ca atunci când oferi locul în autobuz unei persoane vârstnice.

Eu le mulțumesc celor care îmi dau voie să mă bag în fața lor, ori prin gesturi ori prin avarii, și am pretenția să-mi mulțumească și ei. Am observat că în București lumea este mai amabilă din punctul ăsta de vedere. Spre exemplu, în Pitești nu te-ar lăsa să te bagi în fața lor nici dacă îi pici cu ceară.

De obicei nu-i las pe taximetriști să se bage în fața mea pentru că nu suport astfel de regi ai șoselelor, de altfel nici daciile 1310 nu le las pentru că mă intoxic în spatele lor. Oricum Dacia 1310 începe să devină o raritate în București.

Știu că unii șoferi cu mașini puternice, care au ieșit pe poarta dealer-ului la prețuri de +25.000, au impresia că li se dă ”prioritate neoficială” pentru că sunt șmecheri, prin prisma mașinii. Eu nu fac altfel de discriminări și mă enervează că se bagă cu botul cât mai mult pe banda mea de mers.

Mai există și altă categorie care nu te-ar lăsa sub niciun chip să te bagi în fața lor pentru că, zic ei, asta ar fi un semn de slăbiciune din partea lor, mai precis ar fi luați de fraieri. Prin asta chiar sunt fraieri. Și, din experiența mea în traficul de București am observat că femeile și taximetriștii nu acordă ”prioritate neoficială”. În fine, mai sunt și excepții. Poate că și tu care citești acest articol ești o excepție.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ultimele comentarii
  1. Roxana
  2. tykryt
  3. g
  4. tykryt

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.