Chrome. Sistemul de operare Chrome

Google a prezentat zilele trecute detalii despre viitorul sistem de operare Chrome OS. Acesta va fi gratuit și dedicat în special notebook-urilor slăbuțe, de asemenea se bazează foarte mult pe internet și pe aplicațiile dezvoltate de Google.

Tot zilele trecute a fost lansat și Chrome Webstore, locul de unde pot fi instalate aplicațiile pentru Chrome OS și browser-ul Chrome. Multe dintre aplicațiile pentru Chrome OS vor fi contra cost, pentru că, nah, Google nu este o organizație de binefacere și trebuie să mănânce și gura lor…

Ținând cont că noul sistem de operare Chrome va avea nevoie în permanență de internet și de aplicațiile de pe Chrome Web Store, este destul de clar că Google va știi tot ce facem noi pe internet. Și în lipsă de internet putem să dăm Shut down la computer pentru că nu mai avem ce să facem la computer.

Bineînțeles că mulți vor spune pas noului Google Chrome OS. Dar cu timpul lumea va înțelege că acest sistem de operare este un produs open source și este normal să ne conformăm noilor reguli pentru a intra în legalitate și a nu mai folosi Windows-uri piratate.

Până la urmă, după ce am intrat în Windows, următoarea mișcare este să deschidem un browser și să navigăm pe internet, deschidem mailul, site-urile de știri, și poate după toate astea deschidem Windows Explorer, un Winamp sau alte programe care nu au nevoie de net.

PS: Utilizatorii browserului Google Chrome pot descărca ultimele aplicații de pe webstore-ul Chrome: www.chrome.google.com/webstore. Singura aplicație care lipsește este Youtube downloader și nu știu de ce nu se găsește niciun developer care să facă și chestia asta.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.