Noaptea Institutelor Culturale un eșec total

Având în memorie Noaptea Muzeelor, am zis să mergem să vedem care e treaba cu Noaptea Institutelor Culturale.

Studiind programul de pe internet am ales sa mergem la Sala Elvira Popescu din cadrul Institutului Cultural Francez la programul de scurt metraje. Acolo o tanti isterică ne informează că programul s-a schimbat, si in locul scurt metrajelor se desfășoară o piesa de teatru in limba franceză. Încercând sa-i explic doamnei de la intrare, care era incredibil crizata, faptul ca pe internet scria altceva, dansa se isteriza la mine… De abia am reusit sa aflu ca aceste scurt metraje incep la 22. Fiind ora 20 am ales sa mergem la ICR.

La Institutul Cultural Roman lumea se pregătea pentru piesa de pantomima care urma sa înceapă peste 45 de minute. Asa ca am decis sa iesim in curtea Institutului pentru a vedea Expozitia de fotografie cu Bucurestiul vechi sau ceva de genul ăsta. Aici erau cateva poze printate pe niste foi A4 puse intr-un colt. In acelasi loc se dădea mâncare gratis. Si bere. Deci lumea se culturaliza. Am stat, am analizat, ma asteptam sa-l remarc pe Vanghelie pe acolo, sau pe cineva de la PSD. Pentru ca nu venisem sa mancam la ICR, am decis ca mai bine mergem sa ne uitam la Spania – Chile.

Cam asta a însemnat Noaptea Alba a Institutelor Culturale. Nu-i inteleg pe oamenii care se ocupa de institutele acestea atunci cand se plang ca lumea nu este atrasa de cultura. Cu o astfel de organizare lumea va fi atrasa de cultura numai când se anunță ospățuri serioase.

Comentarii (5)

 1. Mihai Dumitru

  26 iunie 2010
 2. tykryt

  26 iunie 2010
 3. Mihai

  26 iunie 2010
 4. tykryt

  26 iunie 2010
 5. furios4you

  29 iunie 2010

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.