Tacerea mieilor – Thomas Harris

Avand in vedere ca vazusem filmul in prealabil, eram convins ca romanul nu va aduce nimic in plus, ca nu ma va surprinde mai mult decat filmul.

In primul rand „Tacerea mieilor” nu este doar un roman psihologic. Este in acelasi timp un roman politist, in care starea de suspans te determina se treci foarte repede de la un capitol la altul. Cititorul s-ar astepta la un anumit fir al actiunii, dar eveniumentele iau o intorsatura care reuseste sa surprinda si pe cei mai pretentiosi iubitori ai romanelor de acest gen.

Personajul principal agenta FBI Clarice Starling nu impresionează in aceiaşi masura cum o face doctorul Hannibal Lecter, personajul principal.

Pe parcursul intregii desfasurari a romanului Hannibal Lecter  lasa senzatia unui om de o rara inteligenta, in totalitatea capacitatilor intelectuale, singura marturie a comportamentului sau deviant fiind catre finalul romanului cand acesta ucide intr-un mod absolut grotesc acei paznici in incercarea de a evada.

In paralel cu dezvoltarea ciudatei relatii dintre Starlinfg si Dr Lecter se prezinta efortul sustinut de o intreaga echipa de detectivi in incercarea de a descoperi identitatea criminalului in serie, poreclit Buffalo Bill.

Si ma opresc aici cu povestirile. Daca va cade in mana, cititi-o!

In rest, voi ce carti ati mai citit?


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.