A fost si Noaptea Muzeelor

Si anul acesta foarte multa lume s-a inghesuit pe la portile muzeelor. La Muzeul de Arta era ceva de nedescris, parca nu mai vazusera arta in viata lor. Pe acolo am fost doar in trecere. Am poposit la Muzeul Literaturii Romane, Muzeul „George Enescu” si la Muzeul National Militar.

Muzeul Literaturii, ca orice muzeu de acest gen nu este ceva care sa-ti marcheze existenta, dar am iesit de acolo placut impresionat.

Muzeul „George Enescu” m-a impresionat prin interioarele cladirii. Aici erau fosrte multi oameni, camerele neincapatoare pentru atati iubitori ai marelui Enescu, si implicit o caldura insuportabila.

Muzeul Militar? Nu am stat la fiecare vitrina in parte pentru ca mi-am propus ca peste maxim o luna sa ii acord cateva ore bune. Chiar este unul dintre cele mai bogate si interesante muzee romanesti.

Concluzia? Nu este ideal sa te duci la un muzeu pentru prima data cu ocazia Nopţii Muzeelor. Este foarte mare îmbulzeală, sunt o groaza de neaveniti care n-au mai fost de cand erau copii prin muzee. Vor ei neapărat sa atinga lucrurile, sa puna mana pe pianul lui Enescu, pe Traian, pe Decebal. Ce, credeau ca sunt vii? Vor sa puna mana pe costumele dacilor, pe ii si vestoane militare. Parca acum s-au dat jos din corcodus.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.