Sa nu facem cheta pentru Mutu!

Am observat ca exista păreri foarte diferite despre efectele sentinţei Tribunalului de Arbitraj Sportiv asupra situaţiei materiale a fotbalistului Mutu. In presa mulţi au afirmat ca trebuie sa strângem bani pentru Mutu, ca el sa poată plăti suma datorata şi sa nu devina falit. Altii spun ca nu au tras pe nas cu Mutu si ca n-ar pune nici 1 ban.

Fiind suporter al echipei Fc Argeş (echipa la care Mutu a debutat in fotbalul mare), am putut sa observ evoluția fotbalistului încă de la început. De când era un pusti, de când a început sa dobândească personalitate, atât în teren cât şi in afara lui. Tin minte ca a fost unul dintre fotbaliştii care a avut tupeul sa se certe cu Dobrin, in momentul cand acesta l-a schimbat într-un meci din campionat. O fapta de o nesimțire de neimaginat pe atunci, dar marele Dobrin l-a iertat, probabil ca şi-a dat seama ca puştanul de atunci suferă de teribilism.
Plecând la Dinamo i s-a urcat, total, vedetismul la cap, dar juca fotbal şi era apreciat pentru lucrul acesta. A urmat transferul in Italia, unde a continuat evoluţiile bune.
Totul a culminat cu perioada Chelsea. Orice buletin de ştiri începea cu Mutu. Era un personaj divinizat de romani, iar  tinerii îl considerau model de reuşită în viata. Datorita fotbalului avea bani, casa, maşini de lux, mobile de mii de euro, totul era mirobolant în jurul lui. Având lumea la picioare  Mutu îşi trăia viata la maxim. Si, pentru ca era la moda prin cluburile de noapte pe unde umbla, s-a apucat sa tragă pe nas. O mare greșeală. Atât pentru el ca om, cat  şi ca sportiv, dar si pentru imaginea lui de exemplu pentru tânăra generaţie.

Se spune ca totul i se trage de la o cearta cu antrenorul lui, Mourinho, si ca acel control antidoping ar fi fost comandat. Aventura cu prafuri interzise l-a costat suspendarea pentru o perioada de 7 luni, dar a revenit şi a surprins pe toţi care credeau ca este un jucător terminat.

Mare lovitura a venit în urma deciziei T.A.S., care au acceptat cererea echipei Chelsea ca jucatorul sa plateasca clubului 17 milioane de euro.

Suma este foarte mare, exagerata, probabil ca fotbalistul nu o poate suporta și poate ca sentința s-a dat si pentru a fi un exemplu pentru toți fotbaliștii.

Este de apreciat faptul ca romanii sunt oameni săritori și ca nu-și uita semenii în momentele cele mai grele, dar cu totii trebuie sa platim intr-un fel sau altul pentru pacatele noastre.

Un comentariu

  1. Andra

    13 august 2009

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.