Carol I (2009)

Carol I(2009) este un film documentar în stilul documentarelor de pe History Channel, cu un narator care vorbeşte despre personajul de lângă el. Nu se ridica la nivelul acelor documentare, scenele de război din film sunt preluate din alte doua filme ale regizorului Sergiu Nicolaescu (“Pentru Patrie”, “Războiul Independenţei“). Nah, lipsa de bani si-a spus cuvântul. Poate ca daca s-ar fi concentrat mai mult pe partea de documentar a filmului şi s-ar fi renunţat la partea artistica ar fi ieşit cu totul altceva, iar ochiul meu ar fi fost placut impresionat.

Am rămas plăcut impresionat de distribuţia actorilor din film si este interesanta scena in care se decide neutralitatea României, mai ales pentru schimbul de replici intre Răzvan Vasilescu (Brătianu), Mihai Niculescu (Alexandru Marghiloman), Claudiu Istodor (Take Ionescu).

In consecinţă, filmul este deosebit de slab si daca nu ma interesa viata regelui Carol I as fi renunţat sa-l mai vad. Asa ca dacă va place istoria probabil o sa faceţi un efort sa-l vedeţi, dacă nu, veţi renunţa după primele 15 minute.

[rxmovie-2364798]

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.