Victima sistemului

Apreciez foarte mult oamenii care-şi cunosc limitele şi care, în acelaşi timp, încearcă sa şi le depăşească. La fel de mult apreciez şi oamenii care îşi dau seama ca numai pot face nimic într-un anumit domeniu şi decid sa se retragă. Si fac lucrul asta în plina glorie.

L-am văzut de curând pe Marius Tuca la un talk-show la Realitatea. Nu-l mai văzusem de mult timp la tv şi am urmărit emisiunea cu interes. Parea un om resemnat, un om care ştie multe, stie ceea ce se întâmplă in lumea televiziunii, dar în acelaşi timp ştia ca dacă le spune nu se va întâmpla nimic, nu va rezolva nimic, poate doar sa-și complice existenta.

A dat de înțeles ca numai face emisiuni pentru faptul ca s-a saturat sa i se impună anumiţi invitaţi în cadrul talk-show-urilor, s-a saturat sa fie coordonat. Asa ca a spus stop și s-a retras, nu a mai putut continua in felul acesta.

Nu am fost un mare fan al lui, dar nu cred ca exista cineva care sa pună în discuţie profesionalismul lui. Aşadar el este o victima a sistemului. Este o victima destul de importanta, făcută de un sistem care treptat îşi impune propriile non valori sau si le-a impus deja(vezi Nikita, Savarina, Tarzan, Moni, Iri, etc). Deci, dacă nici el nu a reuşit sa schimbe în vreun fel sistemul de valori din televiziune, fiind oarecum exclus din sistem, ma intreb, cine va ieşi victorios din bătălia cu sistemul contaminat?

Probabil ca nimeni. Pentru ca toţi striga hoţii, dar stau la masa cu hoţii.

Un comentariu

  1. Nu te lasam sa mori de foame

    30 mai 2009

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.