Altfel de obiceiuri

De sărbători dacă te duci în vizita la rude, prieteni, de la ţară sau oraş, eşti invitat la masa, la un grătar, deci eşti îmbuibat cu mâncare, dacă gazda este o femeie insistenta care are pretenţia sa mănânci tot ai încurcat-o, n-ai ce face …. trebuie sa mănânci tot felul de soiuri de carne ce ţi-au fost puse în farfurie.

Nu ştiu cum şi de ce, dar eu las impresia ca as fi timid. Asa ca pe oriunde merg mi se zice „ia şi mănâncă, nu-ti fie ruşine”. Ma enervează ăştia care zic asa. De fapt dacă as baga în mine imediat cum se pune farfuria plina-n fata, ei ar spune „ce om needucat este şi asta”. Cu astfel de oameni nu o scoţi la capăt în niciun fel.

Mama, de exemplu, este una dintre femeile care insista sa mănânci tot, te roagă cu de toate, şi chiar insista spunându-ţi cât de extraordinare sunt respectivele mâncăruri (şi cam are dreptate). Daca tot nu vrei te roagă sa iei puţin, asa ca sa guşti sa vezi ce ai pierdut 😀 . Când sunt eu de fata, invitaţii îşi mai scot cămaşa pentru ca sunt de partea lor, dar în rest nu prea au ce face …

Mai este o categorie de gospodine care vor sa audă cât de bine gătesc ele. Trebuie sa le spui cât de bine gătesc, ce buna a ieşit ciorba cu borş, sarmalele, salata de boeuf sau tortul. Daca nu li se spune cat de buna a fost mancarea respectiva, oricum vor intreba ele si pentru psihicul lor, dar si daca mai vrei sa mai mananci data viitoare ar fi bine sa spui ca DA, a iesit foarte bine mancarea asta. Eu sunt genul de nesimţit care observa numai atunci când un fel de mâncare nu este prea bun sau atunci când este extraordinar. Sau mai laud fetele care gătesc special pentru mine sau care tocmai se apuca sa gătească, pentru ca nu-i asa orice beginner are nevoie de incurajări 🙂 .

Comentarii (2)

  1. g

    27 aprilie 2009
  2. tykryt

    27 aprilie 2009

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.