Scam periculos de la Raiffeisen Bank

scam_raiffeisen1

M-am trezit azi cu mailul ăsta in posta. Chiar m-a pus pe gânduri in condiţiile in care sunt un utilizator Raiffeisen, adică pentru câteva secunde m-am gândit ca cei de la Raiffeisen s-au apucat sa trimită mailuri utilizatorilor de carduri.

Aceasta este fraza care m-a pus pe ganduri: „nu uitaţi ca Raiffeisen Online nu va va cere niciodată mai mult de 2 cifre de pe cardul dumneavoastră de debit”.

Dar nu trebuie sa uitam ca nicio banca nu o sa încerce sa va contacteze prin e-mail, iar lucrul acesta trebuie sa-l ştie toţi cei care utilizează internetul, ca si urmatoarele lucruri de mai jos:

Raiffeisen Online nu-ti va solicita niciodata toate cifrele din seria cardului tau de debit sau pinul acestuia.
Nu da curs nici unei cereri de divulgare a elementelor de identificare (Cod utilizator, parola, PIN)!
Angajatii Raiffeisen Bank nu-ti vor solicita niciodata divulgarea parolei si a codului tau de utilizator. Intr-un asemenea caz te rugam sa contactezi de indata serviciul suport clienti Raiffeisen Online (numere de telefon 021 / 306.55.55 sau 021 / 306.55.56 ).
Raiffeisen Bank nu-ti va trimite niciodata e-mail-uri sau sms-uri prin care-ti solicita sa accesezi adrese URL sau link-uri pentru a te conecta la Raiffeisen Online.
Daca suspectezi ca un site nu este ceea ce sustine a fi, paraseste imediat site-ul. Site-ul original este securizat (linkul este de tip https si in coltul dreapta jos se afla un lacatel).

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ultimele comentarii
  1. dede
  2. cristina
  3. tugovanka
  4. cristina
  5. maria
  6. andrey10

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.