Firea muncește. Pentru cine?

De aproape un an de zile de când este primar, Gabriela Firea nu a avut nicio inițiativă cu care să iasă în față. Spre exemplu a promis că rezolvă problema traficului în câteva luni, dar Bucureștiul a urcat câteva poziții în topul orașelor cu cel mai congestionat trafic. Exemplele pot continua. Bucureștenii care și-au pus speranța în ea s-au înșelat amarnic.
În același timp Firea se simte filată de servicii. Tragem concluzia că se ferește ca să nu fie surprinsă într-o poziție indecentă, precum predecesorul de la fotoliul de primar.

Ce pune la cale Firea?

Azi se vor vota în Consiliul General al Primăriei Municipiului București (CGPMB) propunerile primarului Firea de a înființa zece societăți comerciale care să administreze domenii importante precum:

  • spitalele
  • reabilitarea străzilor
  • managementul traficului
  • parcările
  • consolidarea clădirilor
  • parcurile

Înființarea acestor societăți a fost deja aprobată „de principiu” în ședința din 28 februarie, în mod ilegal, întrucât hotărârile au întrunit votul a jumătate dintre consilieri (PSD+ALDE) și era nevoie de votul a cel puțin două treimi din consilieri – 34 de voturi din 50 -, conform Legii 215/2001.

Prin această intenție de a înfința societățile comerciale de pe lângă PMB se dorește să se ascundă achizițiile publice, aceste SC-uri nu vor fi obligate să deruleze achiziții publice.

USR și PNL sunt partidele care se opun acestei manevre. În fine, USR are 4 consilieri în minus, deoarece aceștia au fost aleși și la alegerile parlamentare, iar CGPMB nu a validat noii consilieri.

Între timp primarul Firea s-ar pregăti și pentru alegerile prezidențiale, iar Gâdea a început să o prezinte ca fiind primarul muncitor, care stă prin ședințe cu echipa ei. Numai că Firea este luată prin surprindere cu lavaliera la piept:

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.