Teroare de Crăciun la Berlin

Chiar cu câteva ore înainte să se întâmple atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin, în același loc, băusem un vin fiert și mâncasem un cârnat. Totul s-a întâmplat într-o ambianță liniștită, nici nu mi-ar fi trecut prin gând că în același loc urma să se întâmple o noua tragedie de referință pentru Europa. 

Târgul de Crăciun se ține în jurul bisericii Kaiser Wilhelm. Biserica, deosebit de frumoasă, a fost grav avariată în timpul atacului Berlinului din cel de-al Doilea Război Mondial și nu a mai fost refăcută, preferându-se consolidarea doar uneia dintre părți a bisericii.  Probabil, teroriștii și-au ales ca țintă acest loc iubit de nemți, dar și foarte populat în această perioadă.biserica-kaiser-wilhelm-din-berlin

Noi am fost la acest târg pentru a căuta o stea de carton, care pe interior este iluminată cu un bec, aflat pe un stativ. Un accesoriu de sezon destul de fain, mai ales că destinația lui finală este amplasarea la geam. Am găsit la una dintre căsuțe, ultima bucată, dar vânzătorul, un tânăr până în 30 de ani nu a vrut să ne-o vândă deoarece era puțin avariată și prezenta semne minime de uzură și ne-a recomandat să căutăm la ceilalți comercianți, spunându-ne că el nu vinde produsul în stadiul acela și că sigur o să găsim la ceilalți. Nu am mai găsit, dar am rămas impresionat de faptul că nu a vrut să ne vândă acel obiect. Dorea să ne dea ceva de calitate și nu vrea să ne păcălească chiar dacă putea să o facă foarte ușor și să bage 24 de euro în buzunar. Văzând imaginile cu atacul terorist cred că sunt șanse mari ca acel vânzător să nu mai fie printre noi sau să se numere printre răniți. Oameni simpli, ca noi ceilalți, ajung victime în acest război sângeros. Ei vor să ne bage teroarea în suflet, să ne fie frică să ieșim din casă. Important este ca Europa să-și găsească valorile pe care și le-a pierdut!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ultimele comentarii

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *