Incendiu de vegetație pe A1. Cum se putea fluidiza traficul?

Ieri a fost incendiu de vegetație pe un teren din imediata apropiere a autostrăzii A1 București-Pitești și traficul a fost îngreunat.

Cu privire la acest incendiu vreau sa subliniez 2 aspecte care ar fi putut fluidiza traficul pe A1 în urma acestui incident:

  1. Pe A1 există 2 panouri digitale de informare, undeva pe la mijlocul autostrăzii. Ieri ambele panouri afișau banalul mesaj: Circulați cu prudență. Respectați distanța în trafic. Dacă unul dintre panouri digitale era amplasat la intrarea pe A1 spre București cu un mesaj de genul „Trafic îngreunat la km XX. Limită de viteza 100 km/h”.
  2. De la Pitești și până pa Bolintin Deal am văzut doar două echipaje de poliție, în zona incendiului, dar stăteau in mașini (probabil ca dădeau raportul sau interviuri). Nu era niciun echipaj pe traseu.

Din zona incendiului (km 100) și până spre ieșirea de pe A1 traficul se îngreuna frecvent deoarece atunci când începea sa se circule mai acceptabil (maxim 100km/h) unii șoferii accelerau și rulau chiar și cu 180km/h.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.