Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tykryt/public_html/dragosu.ro/wp-content/themes/simpleton/functions.php on line 73
Cu Uber de Revelion

Cu Uber de Revelion

Înainte de a pleca spre petrecerea de Revelion îmi făcusem planul și aveam cu cine să ne întoarcem acasă după petrecere. Dar planul de acasă s-a dovedit că nu se potrivește cu cel de la restaurant și pe la 5 dimineața ne-am văzut în situația de a chema un Uber.

Prima data îmi arăta un tarif de 9.3 mai mare față de cel normal (!!!). Băusem eu ceva, dar când am văzut suma asta mi-a scăzut alcoolemia vertiginos. Zic, hai să mai așteptăm, poate, poate mai scade. Un astfel de tarif ar fi însemnat să plătesc 200 de lei pentru 13 km. Dacă tot scăzuse alcoolemia, am mai băut un pahar de vin și am așteptat să scadă tariful. Alți amici foloseau aplicațiile de taximetrie, dar nu au avut succes, alții au sunat la firmele de taximetrie, dar suna ocupat, probabil că doamnele plecaseră acasă. Cu 3 ore mai devreme plecase cineva de la Revelion și taximetristul i-a scris pe aplicație că nu îl duce de la Piața Presei până pe Decebal dacă nu îi dă 40 de lei. Hmmm

La următorul search pe Uber mai scăzuse tariful, era de 7 ori mai mare decât normal. Prietenii îmi erau dragi, vinul era bun, dar chelnerii începuseră să strângă, așa că la următoare căutare pe Uber tariful scăzuse la 5,3 X tariful normal și am zis OK. Mână birjar!

În total cursa cu Uber ne-a costat 103 lei, iar dacă tariful era normal plăteam 20 de lei.

Concluzii

În final am fost bucuros că am plătit doar 103 lei, pentru că puteam să plătesc dublu. Am înțeles că pe la ora 7 tariful era doar de 2 ori mai mare decât în mod normal.

Nu mi se pare ok politica Uber de a creaște atât de mult tarifele. Un preț normal mi s-ar fi părut 50 de lei, deci undeva la 2,5 x tariful normal. Merg cu Uber pentru că nu-mi plac taximetriștii, dar dacă Uber continuă să se comporte precum taximetriștii, atunci o să-mi bag picioarele în ei pentru metehnele dâmbovițene.

Înțeleg că șoferii Uber au stat pe traseu în noaptea de Revelion, dar să mărești tarifele de 10 ori față de prețul normal nu mi se pare ok față de clienți.

La mulți ani, Uber!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *