Femeie agresată pe o plajă din Mamaia pentru ca a avut tupeul sa vina cu cearceaful la plaja

Legea este foarte clară și spune că o treime din suprafața plajelor, inclusiv în zona ţărmului, trebuie lăsată liberă pentru turiştii care nu vor să închirieze şezlong şi doresc să stea pe cearceaf, în caz contrar urmând să le fie ridicată autorizaţia:

| Art. 18. – Suprafata sectorului/subsectorului de plaja folosita pentru inchirierea sezlongurilor si umbrelelor in suport fix va fi de maximum 70% din suprafata totala inchiriata, diferenta reprezentand-o zona destinata plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua in calcul spatiile destinate amplasarii altor dotari de pe plaja.

| Art. 19. – Zona destinata plajei pe nisip va fi stabilita in asa fel incat sa nu se suprapuna cu zona destinata amplasarii sezlongurilor si va fi incadrata astfel: o latura va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latura va reprezenta limita dinspre apa a plajei, iar celelalte doua laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apa.

| Autorizatia turistica pentru plaja se retrage de catre personalul cu atributii de control al Directia generala control si autorizare pentru turism din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in urmatoarele situatii: a) nerespectarea prevederilor art. 18 si 19.

În cazul de față avem o familie de turiști care știe legea și dorește să-și pună cearceafurile în apropierea apei mării. Familia se ceartă cu un bodyguard interlop care scuipă și împarte palme. Se vede cum intervin niște stewarzi, dar în ajutorul gorilei vin alte maimuțe care au cefe deformate.

Pentru ca totul să fie tipic litoralului românesc, plaja unde a avut loc incidentul se numește Alandala. Numele plajei să fie alibiul pentru scena de mai jos?

Totuși eu nu m-aș fi certat cu astfel de oameni, ci aș fi sunat la Protecția Consumatorilor, iar în următoarea zi veneam în același loc, cu același cearceaf, să văd cum s-a schimbat situația.

Oamenii au devenit atât de fițoși încât îi etichetează ca săraci pe cei care vor să stea la plaja pe cearceaf. Ar trebui să scoată capul din nisip și să meargă în Italia, Spania, Portugalia, Franța să vadă cum oamenii vin frumos cu cearceaful la plaja, stau 2-3 ore, citesc o carte, când soarele devine insuportabil pielii, își iau catrafusele și pleacă.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.